HomeΣΠΟΡTσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16: Η Σίτυ ξεκούραστα στους 8 , η Ατλέτικο νικήτρια στο θρίλερ.

Tσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16: Η Σίτυ ξεκούραστα στους 8 , η Ατλέτικο νικήτρια στο θρίλερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisTου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Τρίτη 15/3 συνεχίστηκε η φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτυ-Ντιναμό Κιέβου και Ατλέτικο Μαδρίτης-Αϊντχόβεν .

Στα πρώτα παιχνίδια οι Πολίτες είχαν κερδίσει 3-1 μέσα στο Κίεβο ενώ το παιχνίδι της Ολλανδίας είχε λήξει 0-0 . Ήταν εξαρχής φανερό ,ότι στην  αναμέτρηση του Βιθέντε Καλδερόν όλα ήταν ανοιχτά, ενώ στην Αγγλία μόνο με θαύμα θα άλλαζε το τεράστιο προβάδισμα της Σίτι για την πρόκριση.

Στην Αγγλία λοιπόν  , Μάντσεστερ Σίτυ και  , ήρθαν ισόπαλες με 0-0. Ένα αποτέλεσμα που οδήγησε εύκολα και χωρίς κόπο την ομάδα του Πελεγκρίνι στην επόμενη φάση.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός αυτής της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Κομπανί μόλις στο 7 , καθώς ο Βέλγος αμυντικός της Σίτυ , είναι ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια των Πολιτών για επίτευξη των στόχων τους.

Η Σίτυ έχασε και τον έτερο κεντρικό αμυντικό της , Οταμέντι, στο 23 όπου τραυματίστηκε και αυτός και αυτά μάλλον ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα ενός ημιχρόνου χωρίς σημαντικές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κάπως το θέαμα και είχαμε φάσεις εκατέρωθεν . Αρχικά η Σίτυ απείλησε με Αγουέρο και Τουρέ στο δίλεπτο 56-57 , η Ντιναμό με τον Γιαρμολένκο στο 63 , η Σίτυ πάλι με Τουρέ και Αγουέρο στο 72 και το 79 και η Ντιναμό με ένα ξέσπασμα στις καθυστερήσεις .

Όλες αυτές οι ευκαιρίες όμως δεν άλλαξαν κάτι και έμεινε το 0-0.

Η Ντιναμό έκανε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ένα πολύ σπουδαίο αντίπαλο και δεν πρέπει να νιώθει απογοητευμένη για την πορεία της στη φετινή διοργάνωση. Από την άλλη η Σίτυ κρατάει μεν την εύκολη πρόκριση , αλλά έχει ως πληγές τους τραυματισμούς των δύο κεντρικών της αμυντικών , που ελπίζει να μην αποτελέσουν τροχοπέδη τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στην απέλπιδα προσπάθεια της να αποκομίσει ό,τι το καλύτερο από το πρωτάθλημα.

Στο Βιθέντε Καλδερόν είχαμε ένα πάρα πολύ κλειστό  παιχνίδι όπου οι ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για 120 λεπτά και έτσι το παιχνίδι μετά το 0-0 , που ήταν το σκορ του πρώτου αγώνα οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού η Ατλέτικο ήταν καλύτερη αλλά έπεσε πάνω στον τοίχο που λέγεται Ζετ.

O τερματοφύλακας των Ολλανδών σταμάτησε τους Ροχιμπλάνκος σε πάρα πολλές περιπτώσεις απαγορεύοντας τους να ανοίξουν το σκορ. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες παρά το τελικό σκορ καθώς και η PSV σταμάτησε πολλές φορές πάνω στον εκπληκτικό σήμερα Όμπλακ. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε , και στο δεύτερο ημίχρονο με τις ευκαιρίες εκατέρωθεν και τους τερματοφύλακες να αναχαιτίζουν κάθε πιθανή επίθεση και έτσι η κανονική διάρκεια τελείωσε 0-0

Στην παράταση , και στα 2 ημίχρονα οι δύο ομάδες έδειχναν και ήταν πολύ κουρασμένες . Έτσι παρά τις προσπάθειες της Ατλέτικο , η Αϊντχόφεν αντιστεκόταν σθεναρά με πρωταγωνιστή τον Ζετ και μάλιστα , είχε και μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γκουαρδάδο στο 117 να κλέψει το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες έμειναν στο απόλυτο μηδέν και οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι τερματοφύλακες μάλλον ξέμειναν από δυνάμεις και δεν είχαμε καμία απόκρουση και η Αϊντχόβεν προδόθηκε από το δοκάρι στην προσπάθεια του Νάρσιγκ και έτσι η Ατλέτικο προκρίθηκε κερδίζοντας με 8-7.

Οι Ολλανδοί ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από μια ομάδα η οποία κινείται τα τελευταία χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό οπωσδήποτε είναι κάτι που κρατάνε οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 1988 , μαζί με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Ζετ.

Από την άλλη οι Ροχιμπλάνκος , κρατάνε μόνο την πρόκριση , καθώς δυσκολεύτηκαν περισσότερο του αναμενομένου ίσως ακόμα και την ψυχραιμία τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Σίγουρα όμως ,χρειάζεται καλύτερη απόδοση απέναντι στους πιο ποιοτικούς αντιπάλους που απομένουν στις επόμενες φάσεις .

Αυτά για την σημερινή βραδιά , το θέαμα συνεχίζεται αμείωτο και αύριο με δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις : Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ και Μπάγερν –Γιουβέντους . Δύο ζευγάρια με ξεκάθαρα φαβορί , αλλά και με αντιπάλους που δεν επιτρέπουν να τους ξεγράφεις πριν ολοκληρωθούν και τα 2 παιχνίδια.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση