HomeΚΡΗΤΗΓ. Κεφαλογιάννης: Η επίσκεψη Μητσοτάκη έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα

Γ. Κεφαλογιάννης: Η επίσκεψη Μητσοτάκη έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη και στο μήνυμα που θέλει να στείλει με αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο συμβολικός χαρακτήρας είναι ότι επισκέπτεται ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν χώρο που βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία και στην υποχρέωση τήρησης των νόμων και διεθνών συμφωνιών, αλλά και στην παροχή βασικών αγαθών προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Βλέπουμε ότι γενικά υπάρχει παντελής έλλειψη παρουσίας της κυβέρνησης στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη όμως η επίσκεψη έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα γιατί ο κ. Μητσοτάκης σε συνέχεια κι άλλων επισκέψεων όπως έχει κάνει σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε χώρους κράτησης μεταναστών και προσφύγων, καταγράφει το πρόβλημα στο έδαφος και είναι πολύ πιο εύκολο να το μεταφέρει στην επικείμενη σύνοδο του ΕΛΚ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Από τη θέση μου ως τομεάρχης Εξωτερικών μπορώ να σας πω ότι στην προηγούμενη σύνοδο του ΕΛΚ επειδή ακριβώς καταθέσαμε συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις έγιναν αποδεκτές σχεδόν στο σύνολό τους από τους ευρωπαίους εταίρους μας.

«Γιατί και οι ίδιοι, επειδή ακριβώς βρέθηκαν σε μία αμήχανη κατάσταση και η ίδια η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη σε αυτό το φαινόμενο όσον αφορά την αντιμετώπισή του, διψά για προτάσεις, αλλά ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να τις υιοθετήσουν. Θεωρώ λοιπόν ότι η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει τα σωστά μηνύματα προς το εξωτερικό ότι υπάρχει παρουσία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ζήτημα αισθητή και θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις θέσεις αυτές σε επίπεδο ΕΛΚ στις Βρυξέλλες μετά από δύο ημέρες».

Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση