HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία οι ανανεωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με επιτυχία οι ανανεωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τρελό κέφι, πλούσιο σε ιδέες, φαντασία και χιούμορ πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Αρκαλοχώρι. Ο κόσμος έχει αγαπήσει το καρναβάλι και συρρέει για να το παρακολουθήσει, να το απολαύσει, να γελάσει και να διασκεδάσει. Είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς και γέλιου για την πόλη, με χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν για μια ακόμη χρονιά τις κεντρικές οδούς και τις πλατείες, στις ανανεωμένες εκδηλώσεις. Για πρώτη χρονιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν εκτός από τους καρναβαλιστές και οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες τους δήμου.

Θραψανό-Κατασκευή Χαρταετού  2016_o

Σε διάφορα σημεία της πόλης ξετυλίχτηκαν σκηνές που μετέφεραν μικρούς και μεγάλους στην μακρινή Άγρια Δύση. Μασκαρεμένες φιγούρες τριγύριζαν ανάμεσα στον κόσμο σκορπώντας άφθονο κέφι, χορό και γέλιο ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις.

Νωρίς το μεσημέρι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, η Μαρουλίτα με τους βοηθούς της ψυχαγώγησαν τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές παίζοντας θεατρικό παιχνίδι με τα στοιχεία της φύσης Νερό- Φωτιά- Αέρας- Χώμα. Ακολούθησε δημιουργικό εργαστήρι, όπου οι μικροί μας φίλοι αυτοσχεδίασαν και κατασκεύασαν αποκριάτικες δημιουργίες.

Πλήθος κόσμου στις αποκριάτικεÏ

Παράλληλες συναυλίες  και στις δύο κεντρικές πλατείες με το συγκρότημα «Παξιμαδάκη» και τους «ΑLAN DALON» και μουσική στο ρυθμό του καρναβαλιού, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες διασκέδαζαν τον κόσμο, ενώ χορευτικά δρώμενα παρουσίασαν η ομάδα του ΚΔΑΠ του Δήμου και το γυμναστήριο «BODY SLIM». Τα «SALOON» των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου ήταν εκεί προσφέροντας σε όλο τον κόσμο εδέσματα και άφθονο κρασί.

Με τους DJ’s του ΛΑΜΨΗ FM στη Πλατεία Ελευθερίας όλοι μια παρέα αποχαιρέτησαν την αποκριά σε μια μεγάλη γιορτή, με χορό και τραγούδι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

SALOON Aρκαλοχώρι 2016_o

Η αυλαία των εκδηλώσεων έκλεισε την Καθαρή Δευτέρα με τον Πολιτιστικό σύλλογο Θραψανού, που διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πέταγμα χαρταετού στις Λιβάδες. Ακoλούθησαν τα καθιερωμένα κούλουμα στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου προσφέρθηκε δωρεάν, σε όλους η παραδοσιακή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας διοργανώθηκαν αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων και κούλουμα σχεδόν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Συγκεκριμένα, στον Καραβάδω αναβίωσαν τη γιορτή των γερόντων «Απαλέθια», στο Σμάρι κατασκεύaσαν χαρταετούς με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ κούλουμα διοργανώθηκαν στο Καστέλλι, το Λευκοχώρι, και το Σκινιά.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων τονίζοντας:

«Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το Καρναβάλι του 2017, ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ και συγχαίρω το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, την οργανωτική επιτροπή, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες, που με την εθελοντική τους συμμετοχή στήριξαν τη διοργάνωση αλλά και όλους τους καρναβαλιστές που είναι η ψυχή του καρναβαλιού χαρίζοντας χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές, ενάντια στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Καλή Σαρακοστή! ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση