HomeΚΡΗΤΗΠαραδοσιακά γιορτάζουν τα Κούλουμα – Φασολάδα, μουσική και… αποκριγιώματα σε όλο το νομό

Παραδοσιακά γιορτάζουν τα Κούλουμα – Φασολάδα, μουσική και… αποκριγιώματα σε όλο το νομό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραδοσιακά γιορτάζει όλη η Κρήτη και φέτος την Καθαρά Δευτέρα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να φάνε την παραδοσιακή φασολάδα, να χορέψουν στους ρυθμούς της κρητικής μουσικής αλλά και να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Στην Ηλιούπολη κάνει κούλουμα το Ηράκλειο

Παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας ,οργανώνουν από κοινού η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Σχολικού συγκροτήματος 11ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά 64 στην Ηλιούπολη. Σαρακοστιανά φαγητά, παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κρητικούς καλλιτέχνες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 11:00 το πρωί δίνει σε όλους την ευκαιρία να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες με καλή παρέα και καλό φαγητό.

Το Μαλεβίζι γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία Γαζίου

Εκδήλωση για την Καθαρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου. Για μια ακόμα χρονιά, με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων του Δήμου, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους, να παρευρεθούν από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από την όχι και τόσο ευχάριστη καθημερινότητα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Κουρήτες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Φασολάδα και σκιουφικτά μακαρόνια στην Σταλίδα

Στην παραλία της Σταλίδας, θα εορταστούν τα Κούλουμα με φασολάδα, σκιουφικτά μακαρόνια, πολλά νηστίσιμα και πολλή μουσική Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας Ξυνόχοντρος VS Μουζουδιά στο γήπεδο του Μοχού.

Αποκριγιώματα στον Ρούβα

Όπως κάθε χρόνο, οι Σύλλογοι του Δημοτικού διαμερίσματος Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας, συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Κρήτης τις εκδηλώσεις Διονυσιακής Αποκριάς, «Αποκριγιώματα στο Ρούβα 2016» που έχουν γίνει πλέον θεσμός και εξελίσσονται καθ’ όλη την περίοδο της αποκριάς , με αποκορύφωμα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Σήμερα στις 10:30 το πρωί θα γίνει υπαίθριο γλέντι στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης. Προετοιμασία δρώμενων στο δημοτικό σχολείο Γέργερης. Ωρα εκκίνησης δρώμενων 12:00

APOKRIGIOMATA ROYBA

  • Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης, Πολιτιστικός Σύλλογος Νιβρύτου, Σύλλογος Βαρελοφρόνων Γέργερης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανασού, Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου, Σύλλογος Περιστέρηδων ‘’Το Κάστρο”, Δημοτικό Τοπικό Συμβούλιο Γεργερης.

Στον Χάρακα πετούν τον χαρταετό

Με παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα και ζωντανή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες θα γιορταστούν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στον Χάρακα Αρχανών- Αστερουσίων.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, του οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου και του πολιτιστικού συλλόγου Χάρακα «Άγιος Παντελεήμονας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση