HomeΣΠΟΡΑτρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 63′ ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς με τον Αστέρα στο Περιστέρι και επικράτησε με 2-1. Χρυσή αλλαγή ο Λε Ταλέκ, απομακρύνεται η πεντάδα για τους Αρκάδες.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ατρόμητος ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε επί της ουσίας του πράγματος. Μπάλα στην κατοχή του είχε, αλλά από δημιουργία η ομάδα του Περιστερίου υστέρησε φανερά στο πρώτο μέρος. Η ευκαιρία του Μπρίτο στο 14′ και κάποια μακρινά καλά σουτ δεν συνιστούσαν σοβαρή απειλή για την εστία του Μπαντή.

Αντιθέτως, ο Αστέρας αποδείχθηκε πιο πρακτικός στο παιχνίδι του. Με τον Δημούτσο να κινείται έξυπνα ανάμεσα στα στόπερ σε ρόλο κρυφού φορ, οι Αρκάδες δημιούργησαν προϋποθέσεις και σκόραραν στο 17′ με γκολ του πρώην παίκτη του Ατρομήτου. Στη φάση βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το σοβαρό αμυντικός λάθος του Λαζαρίδη.

Ο Δέλλας αντιλήφθηκε το πρόβλημα και από το πρώτο λεπτό της επανάληψης πέρασε στο ματς τον Ματέι στη θέση του Στόιτσεφ και αίφνης ο Ατρόμητος έγινε σαφώς πιο επιθετικός και πιεστικός προς την αντίπαλη άμυνα. Πάνω όμως που οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν να «χτίσουν» παιχνίδι, ο Κεϊτά τους άφησε με 10 παίκτες (63′, σκληρό μαρκάρισμα στον Δημούτσο και 2η κίτρινη).

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Λαζαρίδη μετά το κόρνερ του Ούμπιδες φέρνοντας το ματς στα ίσια. Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα κύλησε με τρομερές μονομαχίες και μία μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Αστέρας στο 78′. Ο νεαρός Βασίλης Μπάρκας έδειξε αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά στο σουτ του Φερνάντεζ και ήταν τυχερός στο δεύτερο σουτ του Στανισάβλιεβιτς που κατέληξε στα…περιστέρια.

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα έρθει ισόπαλο, ο Λε Ταλέκ έγραψε το 2-1 με κεφαλιά (και πάλι από στημένο) σε φάση πάντως κατά την οποία ο Γάλλος στράικερ ίσως να έκανε και επιθετικό φάουλ. Οπως και να έχει πάντως, ο Ατρόμητος έκανε μία πολύ μεγάλη ανατροπή και με παίκτη λιγότερο από το 63′ σε παιχνίδι που θύμισε έντονα αυτό της σεζόν 2013-14 όταν οι Περιστεριώτες σκόρπισαν τον Αστέρα με 3-1 αν και έπαιζαν με 10 από το 0-0!

MVP

Μπήκε κρύος στο ματς στο 81′ και επτά αγωνιστικά λεπτά αργότερα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του μ’ ένα γκολ σήμα-κατατεθέν. Ο τρόπος με τον οποίο πήρε την κεφαλιά ο Αντονι Λε Ταλέκ (έστω και με την υποψία φάουλ) θύμισε φορ-τανκ που παίζει πρώτα με τον όγκο και το εκτόπισμά του.

Aδύναμος Κρίκος

Δύο γκολ παθητικό από ισάριθμες στημένες φάσεις σημαίνει πολλή δουλειά για τον προπονητή στις επόμενες προπονήσεις. Παιδικές αντιδράσεις πάντως από την άμυνα του Αστέρα στα δύο χτυπήματα του Ούμπιδες (που τελικά έκριναν το ματς).

Σχόλιο

Η νίκη της χρονιάς για τον Ατρόμητο που εξασφαλίστηκε ακόμα και στα ακραία σενάρια. Η αποβολή συσπείρωσε τους παίκτες του Δέλλα οι οποίοι από το 63′ έβγαλαν μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να καλύψουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Ο Αστέρας έχασε σημαντικό μέρος των ελπίδων του για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Μπρίτο, Σουμπίνιο, Στόιτσεφ (46′ Ματέι), Ούμπιδες (73′ Ουσέρο), Παπαδόπουλος (81′ Λε Ταλέκ).

Αστέρας: Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (77′ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (69′ Φερνάντεζ), Τσάβες (55′ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο, Μάσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση