HomeΣΠΟΡΕυρωλίγκα Φάση των 16 : ο Ολυμπιακός στο χείλος του γκρεμού , χαμένη ευκαιρία για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα Φάση των 16 : ο Ολυμπιακός στο χείλος του γκρεμού , χαμένη ευκαιρία για ΠΑΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 11-12/3 δεν ήταν το καλύτερο για τους αιώνιους στο μπάσκετ , καθώς και οι 2 έχασαν έδαφος στην προσπάθεια τους για πρόκριση ο ΟΣΦΠ και για πλεονέκτημα έδρας ο ΠΑΟ . Εκτός από τα 2 παιχνίδια των ελληνικών ομάδων είχαμε και άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις , με ιδιαίτερη σημασία στην έκβαση των ομίλων .

Ας αρχίσουμε με το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Γερμανία που προηγήθηκε χρονικά. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι καθώς προηγήθηκαν πριν το τέλος με 71-66 και κατάφεραν και δέχθηκαν 2 αναπάντητα τρίποντα χάνοντας τελικά με ένα πόντο διαφορά. Η Μπάμπεργκ κατάφερε και γύρισε στο παιχνίδι τόσο στο τέλος όσο και στο 3ο δεκάλεπτο όπου βρέθηκε πίσω με 53-43 παίρνοντας μια σπουδαία νίκη που βάζει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι , οι Μέλλι με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο εκτελεστής της τελευταίας στιγμής, Στρέλνιεκς επίσης με 10 πόντους.  Για τους πρωταθλητές Ελλάδας ξεχώρισε για άλλη ακόμη φορά ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ , που όμως δεν ήταν αρκετά για να φέρουν το ροζ φύλλο αγώνα .

Σπουδαία νίκη σε ένα κακό ποιοτικά ματς πήρε η Φενερμπακτσέ στην έδρα της Λοκομοτίβ Κούμπαν με 57-55 , αποτέλεσμα που βάζει φωτιά στην μάχη για την 2η θέση. Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κορυφαίος ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους ενώ για αυτήν του Γιώργου Μπαρτζώκα , o Kλαβέρ με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Ντιλέινι με 12 πόντους και 5 ασίστ.

Στην Κροατία , η Μάλαγα έδειξε να συνέρχεται από μια μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος επικρατώντας της Τσεντεβίτα με 91-78 .  Οι Ισπανοί που είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων , κυριάρχησαν στο παιχνίδι ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους να το διεκδικήσουν .

Η Μάλαγα ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης αλλά αυτό το αποτέλεσμα ίσως την ανεβάσει ψυχολογικά και κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα την επόμενη αγωνιστική , κάνοντας δώρο έτσι στον ΠΑΟ.

Στην Βασκονία , η Λαμποράλ Κούτσα συνήλθε από την ήττα στο ΣΕΦ ξεσπώντας στην Χίμκι, την οποία κέρδισε με 98-83. Εντυπωσιακός για μια ακόμα αγωνιστική ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 πόντους , 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Οι Ισπανοί ανέτρεψαν το σκορ στο 3ο δεκάλεπτο και δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι ανεβάζοντας συνεχώς την διαφορά ως την τελική τιμή των 15 πόντων. Για τους Ρώσους δεν έφτασαν οι 18 πόντοι του Σβεντ και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Στο Κάουνας , η Ρεάλ κέρδισε την  Ζαλγκίρις με 90-75 και πήρε ένα σπουδαίο διπλό που είναι χρυσάφι σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο που κάθε αποτέλεσμα μετράει . Για τους γηπεδούχους που αγωνίζονται χωρίς ελπίδες πρόκρισης κορυφαίος ήταν ο Γιανκούνας με 21 πόντους . Για τους πρωταθλητές Ευρώπης ξεχώρισαν οι Νοτσιόνι και Ρίβερς με 22 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης , η Αναντολού Εφές επικράτησε της Νταρουσάφακα με 72-68 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης της . Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς έδειξε να ξαναβρίσκει τον εαυτό της και με πρώτα βιολιά τους Ερτέλ με 21 πόντους και Γκρέιντζερ με 14 , υπέταξαν τους συμπολίτες τους και τους έθεσαν εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης .

Στο Βελιγράδι , ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να αγγίξει το πλεονέκτημα έδρας , χάνοντας από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67. Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο 1ο ημίχρονο όπου και προηγήθηκαν με 31-28 . Όμως το 3ο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό καθώς οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και πήραν διψήφια διαφορά . Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟ προσπάθησε για το comeback αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες .

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Κίνσευ με 19 πόντους και για τον Παναθηναϊκό για άλλο ένα παιχνίδι ο Ουίλιαμς με 17. Πλέον ο Αστέρας είναι 3ος και ο Παναθηναϊκός 4ος  , με μόνο μια νίκη λιγότερη από την Κούμπαν . Άρα η 2η  θέση έχει 3 ισάξιους διεκδικητές.

Τέλος στο καλύτερο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα σε 2 πολύ σπουδαίες ομάδες , η Μπαρτσελόνα υπέταξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 100-98 στην παράταση ( 85-85 στην κανονική διάρκεια. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους Καταλανούς οι οποίοι διεκδικούν την πρόκριση , η οποία κατακτήθηκε με  buzzer-beater του Ντοέλμαν 4’’ πριν το τέλος της παράτασης.

Για τους νικητές , εντυπωσιακός ήταν ο Τόμιτς με 21 πόντους και ο Σατοράνσκι με 19 ενώ για τους Ρώσους ο Ντε Κολό και ο Τεόντοσιτς πέτυχαν μαζί 53 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί . Η ΤΣΣΚΑ νιώθει καυτή την ανάσα της Λαμποράλ πλέον στην μάχη για την 1η θέση και όλα είναι ανοιχτά.

Αυτή η αγωνιστική λοιπόν επεφύλασσε σπουδαίες μάχες και τα πράγματα για την τελική κατάταξη των 2 ομίλων περιπλέχτηκαν . Οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη αγωνιστική που θα κρίνει πολλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση