HomeMarket NewsΑντώνης Μανιαδάκης διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών για την Hellenic Seaways

Αντώνης Μανιαδάκης διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών για την Hellenic Seaways

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κρίνουν μη εθνικά σωστή την πώληση της Hellenic Seaways στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, μέλος του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, επιθυμώ να ενημερώσω τους κ.κ. μετόχους της Hellenic Seaways για τα ακόλουθα:

minoanΕπειδή στην Ελλάδα αρεσκόμαστε στο να μιλάμε θεωρητικά, καλό θα ήταν να μιλήσουμε για κρίσιμα ζητήματα με αριθμούς.

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, με έδρα τα τελευταία 45 χρόνια το Ηράκλειο Κρήτης, δέχτηκαν την είσοδο του Ομίλου Grimaldi ως κυρίου μετόχου της, από το 2008.

Σε μία κρίσιμη για την Ελλάδα υφεσιακή περίοδο, ο Όμιλος Grimaldi επένδυσε 320 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των μετοχών, μεταξύ των άλλων και πολλών Ηρακλειωτών μετόχων, των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ποσά τα οποία βοήθησαν την Κρήτη να ανταπεξέλθει στη δύσκολη επταετή οικονομική ύφεση που περάσαμε.

CACHE_620X620_1_1026681Περεταίρω, ο Όμιλος Grimaldi επένδυσε για την οικονομική στήριξη των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ σε δύο συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Και ενώ επένδυσε συνολικά για τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 400 εκατομμύρια ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, παράλληλα σεβάστηκε την ιστορική έδρα της εταιρείας, η οποία και παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης με αμιγώς ελληνικό προσωπικό σε όλα τα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο, την Αττική, την Ηγουμενίτσα καθώς και σε όλα τα πλοία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ. Περεταίρω, σε ιδιόκτητα πλοία του Ομίλου Grimaldi, τοποθέτησε μεγάλο αριθμό ελληνικών πληρωμάτων. Επίσης, σε ένδειξη στήριξης και εμπιστοσύνης στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ανέθεσε τις πρακτορεύσεις των διερχόμενων φορτηγών / οχηματαγωγών-ποντοπόρων πλοίων του ομίλου από την Ελλάδα στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

Άρα, θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα: Θέλουμε τελικά επενδύσεις στη χώρα μας;

Σε αυτό δε το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η γειτονική Ιταλία είναι μία χώρα με ειδικό βάρος, μία μεγάλη οικονομία και μία δυναμική κοινωνία κοντά στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων με διαχρονική τη μεταξύ μας οικονομική και πολιτιστική συνεργασία.  Περαιτέρω δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συγγένειας που υπάρχουν εδώ και αιώνες ανάμεσα στη χώρα μας και τη Μεγάλη Ελλάδα, ένα τόπο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, οι άνθρωποι του οποίου νιώθουν υπερήφανοι για την ιστορική ταυτότητα και καταγωγή τους.

imagesΤο στοιχείο δε του ελληνισμού εκφράστηκε και διατηρήθηκε μέσω του ιδρυτή του Ιταλικού Ομίλου και μεγάλου φιλέλληνα, Αχιλλέα Έκτορα Γκουίντο Γκριμάλντι, που εμπνεύστηκε από τις αξίες και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα διαπαιδαγωγώντας και την οικογένειά του προς αυτή την κατεύθυνση.

Άρα λοιπόν, για μία ακόμη φορά, θεωρώ πολύ σημαντικό οι μέτοχοι της HELLENIC SEAWAYS να εμπιστευτούν την επιχειρηματική αυτή κίνηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, η οποία θα διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της και θα αποτελέσει τη βέλτιστη λύση για τη στρατηγική ανάπτυξη τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και της ελληνικής ακτοπλοΐας εν γένει.

Από το Γραφείο Τύπου

των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Ηράκλειο, 11 Μαρτίου 2016

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση