HomeΣΠΟΡEuropa League φάση των 16 : Εκπληκτικό θέαμα , όλα ανοιχτά στις ρεβάνς.

Europa League φάση των 16 : Εκπληκτικό θέαμα , όλα ανοιχτά στις ρεβάνς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Πέμπτη 10/3 είχαμε μια βραδιά ποδοσφαιρικής πανδαισίας στα παιχνίδια για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ , που με βάση τα ονόματα των ομάδων που συμμετέχουν και του θεάματος που είδαμε δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα παιχνίδια των 2 προηγούμενων ημερών για το ‘’μεγαλύτερο αδερφάκι ‘’ του.

Αρχικά στη Βεστφαλία , είχαμε ένα  πολύ σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την εξαιρετική φέτος Τότεναμ , αναμέτρηση που προμηνυόταν αμφίρροπη .

Όμως η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική σκορπίζοντας τους πετεινούς με 3-0 με γκολ των Ομπεγιάνγκ στο 30 και του Ρόις στο 61ο και το 70ο λεπτό .

Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν τους αντιπάλους τους οι οποίοι είχαν ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα γκολ . Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση έχει ξεκαθαρίσει , αλλά όταν πρόκειται για τόσο σπουδαίες ομάδες καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσουν και οι 2 αγώνες.

Έπειτα , στην Ουκρανία , η Σαχτάρ πήρε καθαρή νίκη με 3-1 απέναντι στην Άντερλεχτ , αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Οι Ουκρανοί πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ στο 21 και το 24 με τους Τάισον και Κούτσερ και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ο Ατσεαμπόνγκ πέτυχε άλλο ένα ευρωπαϊκό γκολ στο 68 καθώς κατάφεραν να κλειδώσουν την νίκη στο 79 με γκολ του Εντουάρντο .

Η Αντερλεχτ έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να ανατρέψει το σκορ στην έδρα της απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα αλλά σαφώς όλα είναι ανοιχτά σε αυτό το ζευγάρι.

Σπουδαία νίκη και για την Φενερμπακτσέ απέναντι στην Μπράγκα με γκολ του Μεχμέτ Τοπάλ στο 85 , σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να πάρουν και οι δύο  ομάδες .

Οι Τούρκοι πάνε στην Πορτογαλία με το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα και με φιλοδοξία να το διατηρήσουν και να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως αναστρέψιμο για την Μπράγκα που θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στην ρεβάνς.

Λευκή ισοπαλία είχαμε στην Ελβετία ανάμεσα σε Βασιλεία και Σεβίλλη. Ένα αποτέλεσμα πολύ ύπουλο για τους Ισπανούς που θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο 2ο παιχνίδι στην έδρα τους αλλά το γεγονός ότι ήταν καλύτεροι και  άντεξαν παρότι έμειναν με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά τους δίνει το δικαίωμα να είναι αισιόδοξοι .

Οι Ελβετοί κρατάνε το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν γκολ στην έδρα τους και πάνε για την έκπληξη στο Σάντσεθ Πιθχουάν.

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε και η Λάτσιο απέναντι στην Σπάρτα Πράγας με το 1-1 που απέσπασε στην Τσεχία . Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13 με τον Φρίντεκ αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα , στο 38 με γκολ του Παρόλο  .

Από κει και έπειτα η Λάτσιο ως γνήσια ιταλική ομάδα κράτησε το αποτέλεσμα και πάει με προβάδισμα στην ρεβάνς και αφήνει τους Τσέχους να κυνηγήσουν ισοπαλία με γκολ ή νίκη στην καυτή τους έδρα.

Σε ένα πολύ σπουδαίο Ισπανικό εμφύλιο , η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε της παραπαίουσας φέτος Βαλένθια 1-0 στο Σαν Μαμές , αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Το γκολ για τους Βάσκους πέτυχε ο Ραούλ Γκαρθία στο 20 και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε πολλές ποιοτικές φάσεις .

Η Μπιλμπάο πάει με αέρα στην ρεβάνς του Μεστάγια αλλά παρά την κακή αγωνιστική κατάσταση της Βαλένθια , τίποτα δεν έχει κριθεί.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι με ισπανική ομάδα , η Βιγιαρεάλ πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2 γκολ του Μπακούμπου στο 4 και στο 56 και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης.

Οι ασπιρίνες δεν απείλησαν παρά ελάχιστα και πλέον όλα θα κριθούν στην Γερμανία , σε μια ρεβάνς ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες που όλα μπορεί να συμβούν.

Τέλος στο σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς , η Λίβερπουλ πήρε μια σπουδαία νίκη στο σούπερ ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και της έβαλε πολύ δύσκολα εν όψει του παιχνιδιού στο Ολντ Τράφορντ. Τα γκολ για τους Ρεντς πέτυχαν οι Στάριτζ με πέναλτι  στο 20ο λεπτό και ο Φιρμίνο στο 73ο λεπτό .

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους και έχασαν και άλλες ευκαιρίες και άλλα γκολ και η Μάντσεστερ σώθηκε μόνο χάρη στον εκπληκτικό Ντε Χέα. Περιθώρια για ανατροπή υπάρχουν ακόμα και από την φετινή Γιουνάιτεντ καθώς στο Ολντ Τράφορντ στα ευρωπαϊκά ματς , πάντα η φανέλα ζυγίζει πολύ περισσότερο.

Συνοψίζοντας ήταν μια βραδιά με πολύ σπουδαία παιχνίδια στα οποία δεν έχει κριθεί απολύτως η πρόκριση σε κανένα και περιμένουμε τα δεύτερα παιχνίδια με πολύ ενδιαφέρον και προσμονή για ανάλογης ποιότητας θέαμα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση