HomeΚΡΗΤΗΠρώτο βήμα η επισκευή των υφιστάμενων δικαστηρίων, δεύτερο βήμα η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Πρώτο βήμα η επισκευή των υφιστάμενων δικαστηρίων, δεύτερο βήμα η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επισκευή-αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου των Δικαστηρίων Ηρακλείου αλλά και  το θέμα της εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο λιμένα Ηρακλείου συζητήθηκαν στην σημερινή σύσκεψη στη Περιφέρεια με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη και στελεχών της υπηρεσίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επεσήμαναν την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης από την υπηρεσία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» για την συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου στην Δικαιοσύνης, ενώ για την χρηματοδότηση του έργου αναφέρθηκε  ότι θα εξασφαλιστεί τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους.

1 (1)

«Είχαμε σήμερα συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου,  τον Δήμαρχο Ηρακλείου τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με κυρίαρχο  θέμα πως θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση μαζί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, να προχωρήσει επιτέλους αυτό το μεγάλο έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης , προσθέτοντας:  «Παράλληλα φροντίζουμε για την συντήρηση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου όπου οι συνθήκες είναι ακατάλληλες. Μεριμνούμε για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, ο πρώτος στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, να βρούμε τρόπους για την ουσιαστική αναβάθμιση-επισκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου ώστε οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για δικαστές, δικηγόρους και πολίτες. Οι πηγές χρηματοδότησης εξετάζουμε να είναι τόσο από Ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από εθνικούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του ανέφερε:

«Επιβάλλεται να βελτιωθεί η δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο από πλευράς συνθηκών εργασίας, υγιεινής, για δικαστές, δικηγόρους και πολίτες. Μετά την υποβολή της μελέτης από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που έχει απορροφήσει την «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, να δούμε τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Εξυπακούεται το ενδιαφέρον μας για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο λιμάνι για το οποίο αναμένουμε την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και που μάλλον θα προχωρήσει με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα). θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε εξέλιξη».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, και το μέλος της διοίκησης του δικηγορικού συλλόγου Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση