HomeCity GuideΗ Θεατρική Κωμωδία «BLOOM» στο Ηράκλειο

Η Θεατρική Κωμωδία «BLOOM» στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στο αθηναϊκό Bios, και με το πρώτο βραβείο του Bob Theatre Festival στις αποσκευές τους, οι Cheek Bones έρχονται για 5 παραστάσεις στο Ηράκλειο με τη χιουμοριστική devised theatre παράσταση «Bloom» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvO από την Τετάρτη 23 Μαρτίου έως την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ στο Πειραματικό του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Τι είναι αυτό που παθαίνουν τα κορίτσια, καθώς πλησιάζουν τα 30; Γιατί πνίγονται; Είναι η δουλειά; Είναι η οικογένεια; Είναι η μητέρα τους; Ποια είναι εκείνη η απόφαση που πρέπει να πάρουν ώστε αντί να πνιγούν, να καταφέρουν να ανθίσουν; Στα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση με χιούμορ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης των AboVo και η ομάδα Cheek-Bones (νικήτρια του πρώτου βραβεiου κοινού και επιτροπής του Bob Theatre Festival), βουτώντας στα βαθιά νερά της γυναικείας ενηλικίωσης.

«Παρακολουθούμε δύο παράλληλες ιστορίες δύο γυναικών κοντά στα 30. Η μία δέχεται πρόταση γάμου από το σύντροφό της και διχάζεται σχετικά με το αν θέλει πραγματικά να τον παντρευτεί, ενώ η άλλη δέχεται τελεσίγραφο από τους γονείς της, οι οποίοι μέχρι πρότινος τη βοηθούσαν οικονομικά, ότι είτε θα ανεξαρτητοποιηθεί επαγγελματικά είτε θα αναγκαστεί να γυρίσει σπίτι.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της ενηλικίωσης: ο γάμος και η επαγγελματική αποκατάσταση», εξηγεί ο σκηνοθέτης και συνεχίζει αναφερόμενος στην ιδέα που βασίστηκε η παράσταση: «Έμπνευσή μας αποτέλεσε η θεωρία του ψυχολόγου Τζέφρι Άρνετ, ο οποίος εισήγαγε το 2000 την έννοια της “Αναδυόμενης Ενηλικίωσης” («Emerging Adulthood»), σύμφωνα με την οποία υπάρχει μια ηλικιακή περίοδος, περίπου από 18 έως και 25 ετών, όπου ο νέος δεν είναι ούτε παιδί, αλλά ούτε ενήλικας.

Παίζουν: Εύη Δόβελου, Αγγέλικα Σταυροπούλου. Μουσική: Σμαράγδα Αλεξανδρή (Sma Rag Da). Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Τριανταφύλλου. Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Σταυροπούλου.

Κριτικές για την παράσταση:

«Ενα αξέχαστο κωμικό δίδυμο, που σπάνια βλέπεις. Κανείς στο κοινό δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κωμικό τους κρεσέντο, που ανταμείφθηκε με άφθονο γέλιο.Όσοι, λοιπόν, αποζητούν μια ώρα διασκέδασης και σάτιρας της καθημερινότητάς τους, αυτή η παράσταση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.»

Ηρώ Μητρούτσικου, lifebeat.gr

«η παράσταση κι από κειμένου αλλά και ερμηνευτικά, σκιαγράφησε με διακριτικότητα κι εύθυμη διάθεση τα αδιέξοδά της γενιάς των τριάντα σε μια εποχή που αντιφάσκει καθώς από την μία απαιτεί ωριμότητα κι από την άλλη επιτρέπει –σχεδόν επιβάλλει- την ευδοκίμηση μιας ιδιόμορφης εξάρτησης ψυχικής και οικονομικής των νέων ανθρώπων από τους προστατευτικούς, υπέρ το δέον, γεννήτορές τους».

Μαρία Κυριάκη, episkinis.gr

«Η παράσταση πετυχαίνει το σκοπό της. Φεύγεις με ένα συναίσθημα “δεν είμαι μόνος εκεί έξω, υπάρχουν κι άλλοι” που σε κάνει να ησυχάσεις για λίγο πριν αρχίσουν τα αμείλικτα ερωτήματα να σου ζεσταίνουν και πάλι το κεφάλι. Να ακολουθήσεις επαγγελματικά το όνειρό σου ή να συμβιβαστείς σε μια εργασία που δεν σε γεμίζει; Να παντρευτείς και να αποκατασταθείς όσο “είναι καιρός” ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος/η γι’ αυτό που κάνεις;

Σταμάτα να ανησυχείς. Bloom και κολύμπα!»

Αβραάμ Σεκέρογλου, pencilmag.gr

«Οι δύο ηθοποιοί παίζουν με κέφι και μπρίο και παρασέρνουν με ευκολία το κοινό να κάνει μαζί τους μία βουτιά «μπλουμ» στις αγωνίες τους. Όντας και οι δύο κοντά στα 30, διασκεδάζουν αφόρητα με την παράσταση και αυτό φυσικά περνάει και κάτω».

Άννα Μαύρου, theatromania.gr

«Είναι δύσκολο το συγκεκριμένο είδος κωμωδίας μέσα από devised theatre να ευδοκιμήσει στο κοινό, εδώ ωστόσο ο κόσμος περνά περίφημα. Και οι δύο κοπέλες καταφέρνουν να μιλήσουν τη γλώσσα της εποχής και να κάνουν χιούμορ χωρίς βωμολοχίες, την ίδια στιγμή που αποφεύγουν περίτεχνα την κατηγοριοποίηση του «χίπστερ», στηλιτεύοντας όπου χρειάζεται και τα κακώς κείμενα της εναλλακτικής πλευράς της πόλης.»

Γιάννης Μόσχος, clickatlife.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση