HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: “Να δοθεί η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων”

Β. Κεγκέρογλου: “Να δοθεί η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων ζήτησε με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην ερώτηση του αναφέρει: “Κατά τη συζήτηση προηγούμενης σχετικής ερώτησης μου και συγκεκριμένα στις 04-02-16 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε συνολική λύση στο θέμα όσων απώλεσαν την ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω αυστηρότερων προϋποθέσεων ή λόγω ανωτέρας βίας.

Δυστυχώς όμως με πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρό αριθμό οφειλετών να επανενταχθούν στην ρύθμιση, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Επειδή μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, υποχρέωση της πολιτείας είναι να διευκολύνει τους πολίτες να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και δικαιολογείται η δυσκολία των πολιτών να τις εκπληρώσουν έγκαιρα. Ερωτάστε κ. Υπουργέ, Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων που αφορούν ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρέχοντας την δυνατότητα στο σύνολο των οφειλετών να ενταχθούν εκ νέου στη ρύθμιση;”

Διαφήμιση
Διαφήμιση