HomeΚΡΗΤΗΟδηγίες για το σαρακοστιανό τραπέζι

Οδηγίες για το σαρακοστιανό τραπέζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγίες για τις αγορές του καταναλωτικού κοινού για το σαρακοστιανό τραπέζι εξέδωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ως αρμόδια αρχή για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Στις οδηγίες επισημαίνονται: ➢Προσοχή στις πληροφορίες που δίνονται από τον παρασκευαστή στις ενδείξεις των τυποποιημένων προϊόντων ζωικής προέλευσης.

➢Προσοχή στην οποιαδήποτε αλλαγή των συνήθων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των τροφίμων (οσμή, χρώμα, σύσταση, κλπ)

➢Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.

Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους ή περιστασιακούς πωλητές ή από ανώνυμα σημεία πώλησης θα πρέπει να αποφεύγονται διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.

➢Τα κατεψυγμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης πρέπει να συντηρούνται στα σημεία πώλησης σε ψυγείο – καταψύκτη με θερμοκρασία -180C και να υπάρχουν όλα τα στοιχεία του παρασκευαστή στη συσκευασία τα οποία είναι ο κωδικός αριθμός έγκρισης της Ε.Ε., οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και χρήσης και η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης. Σε περίπτωση καταναλισκόμενων αλιευμάτων που πωλούνται χύμα οι παραπάνω ενδείξεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στον καταναλωτή (μεταφορά και τοποθέτηση των ενδείξεων του χαρτοκιβωτίου στο ψυγείο πώλησης).

➢Συστήνεται η αγορά χύμα αλιευμάτων να περιορίζεται σε αλιεύματα προφυλαγμένα σε ατομικές ή όχι συσκευασίες, και να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση