HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: “Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας για το προσφυγικό”

Ν. Μαριάς: “Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας για το προσφυγικό”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας για το προσφυγικό τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού χαρακτήρισε μνημείο αποτυχίας και κυνισμού την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό επισήμανε ότι «η αναβολή λήψης απόφασης για το προσφυγικό και η παραπομπή του στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Μαρτίου σημαίνει ότι οι προσφυγικές ροές θα συνεχίσουν αμείωτες στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου να φτάσουν τους 150.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού επισήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να χορηγήσει στην Ελλάδα εδώ και τώρα κονδύλια για τους πρόσφυγες, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις του είπε: «Κύριε Ντομπρόφσκις, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου.

Δεν πρόκειται να ανεχθεί τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας που στοχεύουν στην αύξηση της προίκας που ζητάει προκειμένου να σταματήσει τα δουλεμπορικά κυκλώματα που γεμίζουν τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παρανομίες των Σκοπιανών και των Αλβανών που έχουν κλείσει τα σύνορα».

Και ο κ. Μαριάς κατέληξε:» Ήλθε η στιγμή η Ελλάδα να αποχωρήσει από το Σένγκεν, να αναστείλει το Δουβλίνο 3 και να επιβάλει οικονομικό εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία ως αντίποινα για τα κλειστά σύνορα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση