HomeΚΡΗΤΗΈρχεται ο 10ος διεθνής Κνώσειος δρόμος

Έρχεται ο 10ος διεθνής Κνώσειος δρόμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 27 Μαρτίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 10ος Διεθνής Κνώσειος Ιntersport Ημιμαραθώνιος & οικογενειακός δρόμος, με τρέξιμο και πεζοπορία 5χλμ. από την Κνωσό στο Ηράκλειο.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 Ώρα έναρξης 09:30 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ: Intersport: την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 21-3 μέχρι και 26-3 θα υπάρχει έκπτωση 15% σε όλα τα είδη για τους συμμετέχοντες στον Κνώσειο κ στα δύο αγωνίσματα ημιμαραθώνιο και 5 χλμ.

Κνώσειος δρόμος Ημιμαραθώνιος και ο Δεύτερος οικογενειακός δρόμος στην Κρήτη (τρέξιμο και περπάτημα) 5.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες διοργανώνουν Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

1.Ο Ημιμαραθώνιος 21.150 θα γίνει κανονικά με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και με ηλικιακές κατηγορίες

2.Ο οικογενειακός αγώνας 5χλμ. δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα που δίνει την δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης μας αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός από τις οικογένειες με μαζική συμμετοχή σχολεία και φορείς από το Ηράκλειο και την Κρήτη (tα έσοδα του αγώνα των 5χλμ θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ η Αναγέννηση- για ενίσχυση της τράπεζας ομφαλικού αίματος )

Αθλητές ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος με την συνοδεία των γονέων τους η του γυμναστή από το σχολείο που ανήκει.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) Περιφέρεια Κρήτης-Δήμος Ηρακλείου-ΔΟΠΑΦΜΑΗ

χορηγός αγώνα Ιntersport Hellas

Κόστος συμμετοχής

  1. Ημιμαραθώνιος 10 ευρώ μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου 12 Ευρώ απο 2-Μαρτίου ώς 20 Μαρτίου και 14 ευρώ από 20-27 Μαρτίου
  2. οικογενειακός αγώνας 2 ευρώ.(τα έσοδα του οικογενειακού αγώνα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηρακλείου).

Κατηγορίες και έπαθλα

Κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο και έπαθλα : θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες και ηλικιακες κατηγορίες για άνδρες-γυναίκες εφήβων-νεανίδων ως 19 ως ετών 20-29,30-39 ,40-49 , 50-59 & 60+ οι πρώτοι τρεις νικητές-τριες θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο και ο πρώτος – πρώτη ανά κατηγορία κύπελλο- μετάλλιο δεύτερος-δεύτερη, τρίτος-τρίτη μετάλλιο και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα..

Οικογενειακός αγώνας: σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό δίπλωμα εδω δεν θα υπάρξουν κατηγορίες-έπαθλα και βραβεύσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες : Μπορείτε να δηλώνετε μέσω του site & fecebook Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης cretamarathon.gr η στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6973329534 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης ημιμαραθωνίου).

Και 2810 284635 & 6937100080 Χατζημηνάς Κώστας (υπεύθυνος οικογενειακού αγώνα)

Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα: Παρακαλούνται τα σχολεία της πόλης μας και οι οικογένειες να αποστέλλουν την συμμετοχή τους στηνΔ /νση [email protected] Επίσης την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα από 21/9 έως 26/9 απογευματινές ώρες από 18:00 έως 20:00 μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό και το αναμνηστικό δίπλωμα από το κατάστημα της intersport στην νέα Αλικαρνασσό .όπου θα πληρώνεται η συμμετοχή και θα παραλαμβάνετε τον αριθμό το τσιπ και τα αναμνηστικά δώρα .

Για αθλητές εκτός Ηρακλείου που θα θελήσουν να λάβουν μέρος μπορούν να καταθέτουν το αντίτιμο των 10 ευρώ στον λογαριασμό του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 5753015391631 ονομαστική κατάθεση..

Παραλαβή αριθμών -αναμνηστικών για τον Οικογενειακό αγώνα:

Παρακαλούνται τα σχολεία της πόλης μας και οι οικογένειες να αποστέλλουν την συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική Δ/νση : INTEROAD CAR RENTAL & TRAVEL SERVICES

Επίσης την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα από 21/3 έως 26/3 μπορούν να παραλαμβάνουν το αναμνηστικό δίπλωμα και να πληρώνουν την συμμετοχή τους από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων interoand οδός 25ης Αυγούστου αρ.26. Τηλ: 2810284635

Μεταφορά αθλητών

Μεταφορά αθλητών από Ηράκλειο σε Κνωσό: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου με Λεωφορεία που έχουν προορισμό την Κνωσό με την υπόδειξη του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα.

Διαδρομές αγωνισμάτων

1.Η διαδρομή του αγώνα του ημιμαραθωνιου : Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού-Γιόφυρος- παραλιακή Λεωφόρος προς Αλικαρνασσό-περνάμε κάτω από το κέντρο Φάρος -κάνουμε αναστροφή στην ταβέρνα Θαλλασινή Αύρα-επιστροφή παραλιακή- μέχρι την πλατεία 18 Άγγλλων-25ης Αυγούστου-Λεοντάρια-Καλοκαιρινού-Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση-Γεωργιάδου-Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.

  1. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.

Σταθμοί ανεφοδιασμού

για τον οικογενειακό αγώνα: Σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο μέσον περίπου της διαδρομής, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης από τον Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου Καθώς επίσης και στον τερματισμό του αγώνα.

Για τον Ημιμαραθώνιο: στην πλατεία Ελευθερίας- 8χλμ περιοχή Γιόφυρος -12-χλμ.Υπεραστικά ΚΤΕΛ στην παραλιακή -16χλμ στην παραλιακή περιοχή Καρνάγιο 18 χλμ.25ης Αυγούστου τράπεζα Ελλάδος,

Χρονικό περιθώριο του ημιμαραθωνίου αγώνα: 2 ώρες και 30. και οικογενειακού αγώνα 50 λεπτά.

Μουσικά δρώμενα σε εκκίνηση και τερματισμό: Με την υπόκρουση μουσικής θα συνοδεύσει τους αθλητές στην εκκίνηση και το τερματισμό του αγώνα.

Η ιατρική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τον Ασκληπιό Κρήτης, Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση