HomeΚΡΗΤΗΜπαράζ συλλήψεων για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Μπαράζ συλλήψεων για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη συνολικά 8 ατόμων, δύο Ελληνίδων και 6 αλλοδαπών, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε Ηράκλειο και Χανιά στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων. Και οι 8 συλληφθείσες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Οι 8 γυναίκες ασκούσαν παράνομα το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και φυσικά τη σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Χανίων,  σε συνεργασία με άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στα δημόσια νοσοκομεία διαπιστώθηκε ότι συνολικά οκτώ γυναίκες εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας παράνομα. Συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 38 και 58 ετών αντίστοιχα, μία 58χρονη από την Αλβανία, και άλλες πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία, ηλικίας 42, 51, 34, 33 και 52 ετών.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οι τέσσερις Βουλγάρες και η 58χρονη Αλβανίδα, ενώ χθες στα Χανιά, στο νοσοκομείο της πόλης συνελήφθησαν οι δύο Ελληνίδες και μία 52χρονη από τη Βουλγαρία.

Και οι 8 συλληφθείσες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση