HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες τα κενά στη Μεσαρά – Το παραδέχεται και το Υπουργείο Παιδείας

Δεκάδες τα κενά στη Μεσαρά – Το παραδέχεται και το Υπουργείο Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκη για τις κινητοποιήσεις των μαθητών των Γυμνασίων Μοιρών και Τυμπακίου και για τα κενά εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν, απαντά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι «στα δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα μουσικά σχολεία στο Νομό Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, 187 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Τα κενά στα ανωτέρω σχολεία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

kena mesara

Σημειώνεται ότι η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν καθόλη την διάρκεια του διδακτικού έτους.

Κατά συνέπεια, στην παρούσα φάση το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται προτάσεις για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Δυστυχώς όμως, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη, είναι εμφανής η απουσία μέριμνας και προγραμματισμού για την κάλυψη των κενών και ιδίως σε θέματα ειδικής αγωγής, όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά εκπαιδευτικών και μάλιστα σε βασικά μαθήματα, όπως τα φιλολογικά και τα μαθηματικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση