HomeΣΠΟΡΤσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 : Βασίλισσα και Λύκοι στους 8.

Τσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 : Βασίλισσα και Λύκοι στους 8.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Τρίτη 8/3 είχαμε τις πρώτες 2 ρεβάνς της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ , ανάμεσα σε Ρεάλ-Ρόμα και Βόλφσμπουργκ- Γάνδη , από όπου πρόεκυψαν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς. Από τους πρώτους αγώνες είχαν φανεί τα ξεκάθαρα φαβορί τα οποία ήταν η Ρεάλ και η Βόλφσμπουργκ , κάτι που επιβεβαιώθηκε μεν αλλά όχι τόσο εύκολα όσο είχε διαφανεί τότε.

Στην Γερμανία , οι Λύκοι , απλά τελείωσαν την δουλειά που είχαν αρχίσει με το σπουδαίο διπλό με 3-2 στο Βέλγιο , επικρατώντας και στο γήπεδό τους με 1-0 με γκολ του Σίρλε στο 74 και συνεχίζουν την πορεία τους στη διοργάνωση , νομίζω χωρίς άγχος , καθώς ήδη έχουν αποδώσει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο.
Όσον αφορά το παιχνίδι , η Βόλφσμπουργκ έπαιξε συντηρητικά προκειμένου να μην δεχθεί κάποιο γκολ το οποίο θα την έβαζε σε κίνδυνο , η Γάνδη δεν μπορούσε ουσιαστικά να απειλήσει και έτσι αφού το 0-0 δεν άλλαξε στο ημίχρονο , στην επανάληψη οι Λύκοι ανέβασαν ρυθμό έχασαν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το γκολ που ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Από κει και μετά η Γάνδη παραδόθηκε , οι Γερμανοί είχαν ευκαιρίες αλλά το 1-0 που τους έστειλε στην επόμενη φάση δεν άλλαξε.

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου , η Ρεάλ πήρε επαγγελματική νίκη και πάλι με 2-0 απέναντι στην Ρόμα και πέρασε πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το συνολικό 4-0 στην επόμενη φάση .

Οι Μερένχες πίεσαν από την αρχή του αγώνα , αλλά το γεγονός ότι πίεζαν ψηλά έδωσε την δυνατότητα στην Ρόμα να κάνει αρκετές σημαντικές ευκαιρίες , στο πρώτο ημίχρονο με τον Τζέκο στο 14ο λεπτό , τον Σαλάχ στο 28ο λεπτό  και πάλι τον Σαλάχ στο 49ο και δύο μαζεμένες με Φλορέντσι και Μανωλά στο  57ο λεπτό, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν οι Τζιαλορόσι , κυρίως λόγω του εκπληκτικού Κέιλορ Νάβας. Αφού δεν έγινε το 0-1 σε κάποια από αυτές τις ευκαιρίες, στην συνέχεια μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου και η τεράστια ποιότητα των παικτών της Ρεάλ.

Αρχικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο , πέτυχε ακόμα ένα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ , μετά από ασίστ της ‘’χρυσής αλλαγής ‘’ ,  Λούκας Βάσκεθ στο 64ο λεπτό και έκανε το 1-0 . Στο 68ο λεπτό , ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ έγινε από δημιουργός , εκτελεστής και έδωσε την ασίστ για το 2-0 που πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκες .

Κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η είσοδος του Φραντσέσκο Τότι στο παιχνίδι , ο οποίος αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο , που αναγνώρισε την μεγάλη του κλάση .

Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στους στόχους τους στην διοργάνωση . Η μεν Βόλφσμπουργκ θα το βλέπει σαν γιορτή με στόχο της ό,τι το καλύτερο που θα κυνηγήσει ανάλογα με την κλήρωση κόντρα στους πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα προκύψουν και από τα υπόλοιπα παιχνίδια .

Για την Ρεάλ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά . Η ως τώρα πορεία ήταν τουλάχιστον υποχρέωση και δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση επιτυχία . Είναι ο μόνος στόχος που έχει απομείνει για αυτή την σεζόν στην Βασίλισσα και θα γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να κατακτηθεί.

Την Τετάρτη συνεχίζεται η δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τις αναμετρήσεις Ζενίτ-Μπενφίκα και Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν , δύο ζευγάρια στα οποία δεν έχει κριθεί τίποτα και θα γίνει πραγματική μάχη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση