HomeΚΡΗΤΗ2016: Έτος Αμερικής… για το επιμελητήριο Ηρακλείου

2016: Έτος Αμερικής… για το επιμελητήριο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη συμμετοχή εξαγωγέων και άλλων επιχειρηματιών από αρκετούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική εκδήλωση «Η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον των αγορών της Αμερικής», που διοργάνωσε  τη  Δευτέρα 7 Μαρτίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης, ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Α’ Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με προϋπηρεσία στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ,   αναφέρθηκε εκτενώς σε επιμέρους ζητήματα σχετικά με τις εξαγωγές των πιο “παραδοσιακών” κλάδων, όπως  τροφίμα- ποτά, αλλά και των εξωστρεφών ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups).   Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε στους παριστάμενους πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορούν να δραστηριοποιηθούν, να κλείσουν στρατηγικές συνεργασίες στην Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και πως μπορούν ν’ αναζητήσουν χρηματοδότηση από Αμερικανούς επενδυτές και funds.

AMERIKI103

Ο κ. Κώστας Αρχοντάκης, Γεν. Διευθυντής της KARATZIS ΑΕ, η οποία αποτελεί παράδειγμα καλής εξαγωγικής πρακτικής από το 1973, μετέφερε την εμπειρία του από την εξαγωγική δραστηριότητα στο Κάνσας των Η.Π.Α. καθώς και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενθαρρύνοντας τις Κρητικές επιχειρήσεις να καινοτομούν, να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στις ανάγκες της αγοράς και να ασχοληθούν με τη μεταποίηση που αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος.

Ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητήριου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης, αναφέρθηκε στους στόχους και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Έκανε, επίσης, ειδική μνεία στην απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να  ανακηρύξει το 2016 σε «Έτος Αμερικής» σε μια προσπάθεια γνωριμίας και εξοικείωσης των επιχειρηματιών με την οικονομία αυτής της Ηπείρου και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για άλλες αγορές του εξωτερικού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος παρουσίασε  στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση των Κρητικών εξαγωγών κατά 65,3% το 2015, ως απόδειξη ότι οι κρητικές εταιρίες μπορούν και διεκδικούν τη θέση τους στις παγκόσμιες αγορές.

AMERIKI106

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης κ. Σταύρος Καρτέρης, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Χανίων κ. Γιώργος Επανωμεριτάκης, μέλη του ΔΣ του Επιμελητήριου Ηρακλείου και πλήθος επαγγελματιών και στελεχών τραπεζών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση