HomeΚΡΗΤΗΣτις 10 Μαρτίου η δίκη για του 12 φοιτητές του Φυσικού – Στο πλευρό τους καθηγητές και φοιτητές

Στις 10 Μαρτίου η δίκη για του 12 φοιτητές του Φυσικού – Στο πλευρό τους καθηγητές και φοιτητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη βρίσκονται οι 12 φοιτητές του Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης που είχαν συμμετάσχει στην μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι φοιτητές αντιδρούσαν στο νόμο 4009/2011 για τα ΑΕΙ και αναμένεται να δικαστούν στις 10 Μαρτίου.

Κύμα αλληλεγγύης

Μεγάλη έκταση παίρνει το κύμα αλληλεγγύης στους 12 διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού.

69 καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών ο Ευτύχης Μπιτσάκης και ο Σπύρος Λαπατσιώρας, ζητούν την αθώωση των φοιτητών, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η υπόθεση των 12 δεν είναι μια απλά “ποινική” υπόθεση, αλλά έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Δεν δικάζονται μονάχα 12 φοιτητές. Στις 10 Μάρτη δικάζονται η ίδια η Δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες […] Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές που διώκονται, διεκδικώντας την οριστική αθώωσή τους. Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις για λόγους φρονηματισμού και να απομονώσουν την τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και τον πολιτικό αυταρχισμό στους ακαδημαϊκούς χώρους».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο κείμενο οι υπογράφοντες καθηγητές ρίχνουν το βάρος της ευθύνης για όσα έγιναν στις 10 Οκτωβρίου στους συναδέλφους τους του Φυσικού Τμήματος, λέγοντας πως εκείνοι ήταν που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης για αναπλήρωση των χαμένων από τις φοιτητικές καταλήψεις ημερών της εξεταστικής.

Δείτε εδώ το κείμενο των 69 καθηγητών

Δείτε εδώ το ψήφισμα δεκάδων φορέων

Συναυλία αλληλεγγύης

Με αφορμή την δίκη την Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιείται την Τρίτη 8 Μαρτίου, 9 μμ. στην αίθουσα Ανδρόγεω συναυλία αλληλεγγύης για τους 12 φοιτητές του φυσικού, 2 μέρες πριν τη δίκη.

Παράλληλα, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, δίνουν ραντεβού όλοι στα δικαστήρια στις 9 πμ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση