HomeΚΡΗΤΗ«Προβλήματα από τον κλειστό –για ακόμη μια φορά- κόμβο των Μαλίων»

«Προβλήματα από τον κλειστό –για ακόμη μια φορά- κόμβο των Μαλίων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κλείσιμο του κόμβου των Μαλίων και στις αρνητικές συνέπειες για την μετακίνηση των διερχόμενων ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Ο κόμβος των Μαλίων αποτελεί συνέχεια της παράκαμψης Μαλίων δίνοντας τη δυνατότητα εισόδου-εξόδου από Ηράκλειο προς Μάλια και προς Κράσι-Οροπέδιο. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας για κατοίκους και επισκέπτες, ο πολύπαθος κόμβος ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, προ πενταετίας, διευκολύνοντας την καθημερινότητα και ενισχύοντας την ασφάλεια των διερχόμενων. Έκτοτε, όμως, ο κόμβος κλείνει, ανά τακτά διαστήματα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία και να εντείνεται η ανησυχία των ατόμων που μετακινούνται μέσω του κόμβου αυτού».

Επίσης, τονίζεται ότι «Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο κόμβος έχει κλείσει αρκετές φορές. Αυτή τη φορά ο κόμβος έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να γίνουν εργασίες βελτίωσης του ασφαλτοτάπητα. Το κρίσιμο σημείο αφορά στο γεγονός ότι δεν είναι γνωστό, ούτε αυτή τη φορά, το χρονικό διάστημα κλεισίματος του κόμβου. Η κατάσταση γίνεται ανησυχητική, αφού πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων, η αύξηση των επισκεπτών λόγω της τουριστικής κίνησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει δειλά και θα αναπτύσσεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες θέτει επί τάπητος σημαντικά ζητήματα ταλαιπωρίας και ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες».

Τέλος, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης θέτει τα εξής ερωτήματα: «1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και επιστροφής στην κυκλοφορία του κόμβου των Μαλίων; και 2. Έχει ληφθεί υπόψη, κατά τον προγραμματισμό των εργασιών, η έναρξη της τουριστικής περιόδου και η αυξημένη κίνηση στο εν λόγω σημείο;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση