HomeΚΡΗΤΗΠράξη ανθρωπιάς: Βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν

Πράξη ανθρωπιάς: Βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία πράξη ανθρωπιάς καταγράφηκε σε καφέ – ζαχαροπλαστείο των Χανίων όταν οι εργαζόμενοί του βρήκαν ένα πορτοφόλι με χρήματα και το παρέδωσαν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», το περιστατικό έγινε προ ημερών στην πλατεία Δικαστηρίων. Οπως σημειώνει το μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωάννης Νικάκης «ένα βραδάκι, πριν λίγες μέρες, πέρασα από το γνωστό ζαχαροπλαστείο “Σπιτικό” στην πλατεία Δικαστηρίων για να αγοράσω κάτι.

Λίγες ώρες μετά μια έκπληξη με περίμενε ακούγοντας το κουδούνι του σπιτιού μου. Μία από τις υπαλλήλους (χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά, αλλά ρωτώντας μια άλλη πελάτισσα για το που μένω) είχε έρθει στο σπίτι μου για να μου φέρει χρηματικό ποσό που κατά λάθος (και χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει μέχρι εκείνη την ώρα) είχα αφήσει στο μαγαζί.

Αν και τώρα γνωρίζω τον σεμνό χαρακτήρα των κυριών που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία και οι οποίες ονομάζονται Ελένη Κοροβέζου, Ιωάννα Μπουμπουκάκη και Ιωάννα Τζανάκη Μαρκουλάκη, επιθυμώ να τις ευχαριστήσω δημόσια, που έπραξαν ευσυνείδητα και ανθρώπινα, έκαναν το δικό μου πρόβλημα δικό τους και επιβεβαίωσαν τη σκέψη μου ότι παρ’ όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (με άλφα κεφαλαίο) στους οποίους θα πρέπει να βασιστούμε ως κοινωνία για να προχωρήσουμε μπροστά. Ανθρωποι με τέτοια συμπεριφορά μας θυμίζουν ότι η ελπίδα δεν χάθηκε για ένα καλύτερο αύριο γιατί η ανθρωπιά μας κρατάει ακόμα. Τους εύχομαι ολόψυχα, η ζωή να τις ανταμείψει με κάθε καλό».

Πραγματικά, αυτές οι πράξεις, πράξεις ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας, κάνουν την κοινωνία μας πιο όμορφη και ζεστή!

Διαφήμιση
Διαφήμιση