HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: “Καμία δέσμευση για τα προβλήματα του σήμερα, υποσχέσεις για το αύριο”

Β. Κεγκέρογλου: “Καμία δέσμευση για τα προβλήματα του σήμερα, υποσχέσεις για το αύριο”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευνοικότερους όρους δανειοδότησης για τους αγρότες ζήτησε με ερώτηση του ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, θέμα που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Κεγκέρογλου τεκμηρίωσε την ανάγκη της βελτίωσης, του καθεστώτος δανειοδότησης των αγροτών, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία και τη διάθεση του νέου τραπεζικού προϊόντος της «Κάρτας του Αγρότη», της οποίας το επιτόκιο είναι σε υψηλό επίπεδο, της τάξεως του 7% ενώ το πλαφόν περιορίζεται στο 50% της επιδότησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης ή επιδότησης των επιτοκίων δανεισμού μέσω των εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και της δημιουργίας συστήματος παροχής εγγυήσεων ώστε να αυξηθεί το ποσό της δανειοδότησης των αγροτών από το 50% που είναι σήμερα για το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό εισόδημα του αγρότη.

Ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε: «Έχετε την βούληση να συμβάλλετε στην ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών, ειδικά σήμερα που αγροτικός κόσμος συμπιέζεται και από την υπερφορολόγηση που του επιβάλλετε με τα μέτρα σας;»

Τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί τη θέση της κυβέρνησης επί των συγκεκριμένων προτάσεών του καθώς και να του γνωρίσει πότε σκοπεύει να αποπληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί ως υπόλοιπο στη βασική ενίσχυση και στο λεγόμενο πρασίνισμα προκειμένου οι αγρότες να γνωρίζουν και να μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε θεωρητικά σ’ ένα τραπεζικό προϊόν για το μέλλον ενώ έδειξε παντελώς ανενημέρωτος αφού δεν αναφέρθηκε καν στο ύψος του επιτοκίου του τραπεζικού προϊόντος «κάρτα αγρότη» ενώ για την αποπληρωμή των ενισχύσεων δήλωσε γενικά πως η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί στο α’ εξάμηνο του 2016.

Διαφήμιση
Διαφήμιση