HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με υπόμνημα στο Υπουργείο Υγείας

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με υπόμνημα στο Υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα μακροσκελές υπόμνημα, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενημερώνοντας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν το υπόμνημα στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πέτρο Γιαννουλάτο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«•         Δεν ανεχόμαστε να υπολειτουργούν τα πολυιατρεία και τα Κ.Υ.  του νομού και την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι  να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στα 2 νοσοκομεία.

  • Στο νοσοκομείο οι ελλείψεις είναι τραγικές. 650 κενές οργανικές θέσεις με τον πρόσφατο οργανισμό του 2012 που επίσης στερεί 150 κρεβάτια από τον λαό του Ηρακλείου, με μειωμένα κρεβάτια στη ΜΕΘ, με έλλειψη ΜΑΦ, με το τμήμα Διαλογής στο ΤΕΠ να το στελεχώνουν φοιτητές της νοσηλευτικής, με συγχωνευμένες κλινικές, με ράντζα, με στελέχωση των τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, με καθημερινά μετακινουμένους εργαζομένους από κλινική σε κλινική και από μονάδα Υγείας σε μονάδα Υγείας. Με το μισό προσωπικό στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία.
  • Τα ρεπό και οι άδειες είναι εκατοντάδες σε όλες τις υπηρεσίες. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο δουλεύουν 300 εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (5μηνα, εργολαβικοί, εργαζόμενοι σπουδαστές του ΟΑΕΔ, μέσω ΕΛΚΕ) που αντί να εκπαιδεύονται βγάζουν κανονικές βάρδιες στο νοσοκομείο».
Διαφήμιση
Διαφήμιση