HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Χανίων κοντά στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ο Δήμος Χανίων κοντά στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόθεση του Δήμου Χανίων να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας στην επιστολή του αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις δύσκολες αυτές ώρες, κατά τις οποίες μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίσσεται στη χώρα μας, είναι αυτονόητο το καθήκον όλων των φορέων της Πολιτείας να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο και στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπισή της. Σε αυτό το πνεύμα θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να θέσω υπ’ όψιν σας τη διάθεση του Δήμου μας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε μεταξύ άλλων ενεργειών την εισήγησή μου για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

Ειδικότερα, οι εικόνες των ανήλικων παιδιών που έχουν βρεθεί ασυνόδευτα στη χώρα μας, επιβάλλουν την παροχή κάθε είδους αρμόζουσας βοήθειας από όποιον έχει σχετική δυνατότητα. Με πλήρη, επομένως, συναίσθηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος σας καταθέτω την πρόθεση και την ετοιμότητα του Δήμου Χανίων να αναλάβει με δικές του δυνάμεις τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων που οι υπηρεσίες σας έχουν εντοπίσει και καταγράψει.

Αντιλαμβανόμενος τις ιδιαιτερότητες του ειδικού καθεστώτος προστασίας, που αφορά την εξαιρετικά ευάλωτη αυτή ομάδα προσφύγων και μεταναστών, προσβλέπουμε φυσικά στη στενή συνεργασία και την καθοδήγηση των υπηρεσιών σας για την υλοποίηση της πρότασής μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι άμεσα στη διάθεσή σας για την εξειδίκευση της πρότασής μας, ώστε να είναι σύμφωνη προς τις καθορισμένες από το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες προϋποθέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση