HomeΚΡΗΤΗΣυνδρομή και από αέρος για τη φωτιά στον Άγιο Παύλο

Συνδρομή και από αέρος για τη φωτιά στον Άγιο Παύλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπες με μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο δάσος του Αγίου Παύλου. Με δεδομένο ότι κόπασαν οι θυελλώδεις άνεμοι, που «φούντωναν» τη φωτιά και εμπόδιζαν την δια θαλάσσης προσέγγιση των πυροσβεστών, εκτιμάται ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο τις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή από αέρος, και για το λόγο αυτό δόθηκε η εντολή να ξεκινήσει από την Ελευσίνα, πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς.

Οι πυροσβέστες, πεζοί προσπαθούν από το πρωί με φορητές αντλίες νερού να ελέγξουν την κατάσταση, καθώς η επιχείρηση κατάσβεσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ήταν αδύνατον να ξεκινήσει το βράδυ.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή, ενώ εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φωτιά αποτελούνταν από ένα μεγάλο μέτωπο με τέσσερις διαφορετικές εστίες, γεγονός που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και εκείνο του εμπρησμού.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση για οχήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση