HomeΣΠΟΡΙβάν Σαββίδης«Δε θα κατεβούμε στην ρεβάνς»

Ιβάν Σαββίδης«Δε θα κατεβούμε στην ρεβάνς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειμαρρώδης και άκρως καυστικός κατά του Ολυμπιακού, της ΕΠΟ, αλλά και γενικότερα της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την οριστική διακοπή του αγώνα της Τούμπας.

Ο ισχυρός άνδρας του δικεφάλου υποστήριξε ότι οι ασπρόμαυροι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, ζητώντας να ξαναγίνει το σημερινό ματς.

Επίσης, κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη (σ.σ. όπως δήλωσε είναι στο Λονδίνο) να βρει λύσεις ή να… αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, ενώ επιτέθηκε στους Έλληνες διαιτητές λέγοντας πως «…δεν φοβούνται ούτε τον Θεό, ούτε τον διάολο».

Ακόμη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη να παραιτηθεί, ενώ τόνισε πως ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πρέπει είναι από την Θεσσαλονίκη. Ο Σαββίδης συνέχισε λέγοντας πως η Αθήνα… πετάει αποφάγια στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με τα όσα προκάλεσε μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ!

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη μπροστά σε όλους. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα είδαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα είναι παρών εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί τέτοιοι προπονητές να παίζουν.

Εγώ δεν είμαι αυτός που νομίζουν. Εγώ απαιτώ να απομακρυνθούν όλοι οι διαιτητές. Να παραιτηθεί τώρα ο Γκιρτζίκης. Να μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στον Μαρινάκη που έιναι στο Λονδίνο. Πρέπει να κάνει σταματήσει αυτή η κατάσταση ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Αυτό το ματς πρέπει να γίνει ξανά με ξένους διαιτητές. Εμείς δεν θα κατέβουμε στην Αθήνα για το δεύτερο παιχνίδι. Λέω σε όλους τους διαιτητές να μην παίζουν με τη φωτιά. Οι ενέργειές του προκαλούν ποινικά αδικήματα στον αγωνιστικό χώρο. Και οικονομικές ζημιές.

Δεν ξέρω τι οικονομική ζημιά έχουν κάνει οι οπαδοί που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Τι κάνει η πολιτεία; Πώς είναι δυνατόν μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, ο διαιτητής να κάνει ό,τι γουστάρει; Αυτοί οι διαιτητές δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάολο. Έβλεπα όλα αυτά και για πρώτη φορά άρχισαν να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρέπει να μας ακούσει η Αθήνα. Δεν είναι μόνο Αθήνα όλη η Ελλάδα. Δεν πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο μόνο η Αθήνα. Δεν γίνεται τα αποφάγια της Αθήνας να τα δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους. Αμεσα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Και αν η ΕΠΟ δεν έχει λεφτά, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάζει όλα τα έξοδα για να έρθουν να σφυρίζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άνδρες. Κάτι πρέπει να μας θίγει.

Η πολιτεία πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών η οποία εσκεμμένα πυροδοτεί τη βία. Ο ΠΑΟΚ ακόμα και να μείνε μόνος, θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες για τη διάλυση αυτών των φαινομένων. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει μόνο να είναι άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη. Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που η διάθεσή τους έχει χαλάσει. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση