HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάζεται την Παρασκευή η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 11.00 π.μ., παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, των Διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ, της Περιφέρειας Κρήτης και άλλων προσκεκλημένων φορέων του υγειονομικού τομέα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, η τέλεση αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, με την παρουσίαση της κλινικής και του έργου της.

Ακολούθως, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τέλεση του αγιασμού στις εγκαταστάσεις της κλινικής και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ιδιαίτερα σημαντικό έργο

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που υλοποιήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης του νοσοκομείου και με την ενεργή υποστήριξη της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας.

Είναι η μόνη δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρέχοντας σε παιδιά και νεαρούς, έως και 18 ετών, πάσχοντες, τη δυνατότητα νοσηλείας και εξειδικευμένων, δωρεάν, δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η κλινική ξεκίνησε τη λειτουργία της πιλοτικά, στις 10.9.2014 και από 29.1.2015 είναι ικανή και για νοσηλεία με την ανάπτυξη εφτά  κλινών, ενώ τους επόμενους μήνες στόχο κοινό αποτελεί, η πλήρη ανάπτυξη της με δέκα  κλίνες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση