HomeΣΠΟΡOι ομάδες που απογοητεύουν ( ως τώρα ) ανά την Ευρώπη

Oι ομάδες που απογοητεύουν ( ως τώρα ) ανά την Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisTου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με αφορμή την νέα απογοητευτική εμφάνιση του ΠΑΟ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ , και αφού τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη μπαίνουν στην τελική τους ευθεία σιγά σιγά , ας δούμε κάποιες ομάδες στα σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , αλλά και την Ελλάδα που είναι αυτό που λέγεται underachievers.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βολοδέρνουν στα χαμηλά της βαθμολογίας αλλά και ότι είναι σε χειρότερη θέση και παίζουν χειρότερο ποδόσφαιρο από το αναμενόμενο.

Ας αρχίσουμε με την Ελλάδα. Η ομάδα που σίγουρα απογοητεύει είναι ο Παναθηναϊκός . Όχι λόγω της 3ης θέσης , αλλά κυρίως λόγω του πόσο πίσω βρίσκεται, πλέον , όχι μόνο από την 1η αλλά και από την 2η θέση.

Αυτό οφείλεται σε μια τρομακτική αστάθεια επί ημερών Στραματσόνι , όπου η ομάδα αδυνατεί να κερδίσει στο γήπεδο της , και εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα , καθώς ακόμα και με την ΑΕΚ ήταν καλύτερος ο ΠΑΟ και ας έχασε .

Όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι χαμένοι βαθμοί που προήλθαν από κακές επιλογές του προπονητή και κακή απόδοση κάποιων παικτών και έκαναν την 2η θέση που είναι ο μόνος στόχος μετά και τον αποκλεισμό από το κύπελλο ακόμα πιο δύσκολη.

Αναλογικά στην Ισπανία η απογοήτευση της χρονιάς είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά και από την ήττα από την Ατλέτικο έχει μείνει 4 βαθμούς από τους δεύτερους ροχιμπλάνκος και 12 από την πρώτη Μπαρτσελόνα . Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι ο Ράφα Μπενίτεθ ποτέ δεν προσαρμόστηκε στα θέλω της ομάδας , παρά το γεγονός ότι επί Ζιντάν μεγάλωσε η διαφορά .

Αποτελέσματα όπως το 0-1 με την Ατλέτικο και το 0-4 με την Μπαρτσελόνα και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Τσέρισεβ σίγουρα δεν τιμούν την βασίλισσα και κάνουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ , επιτακτική ανάγκη για να σωθεί η χρονιά.

Μια ανεξήγητα κακή πορεία , διανύει και η περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας , Τσέλσι . Από την σχεδόν άνετη 1η θέση πέρυσι , φέτος βρισκόταν πολύ κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού και μόνο τις τελευταίες αγωνιστικές έχει μια ανοδική τάση.

Η Τσέλσι είχε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα επί Ζοσέ Μουρίνιο ακόμα και στην έδρα της , αποκλεισμούς από το κύπελλο και το Λιγκ Καπ  που οδήγησαν στην απόλυση του Πορτογάλου και την πρόσληψη του Γκους Χίντινγκ ως το τέλος της χρονιάς.

Παρόλα αυτά υπάρχει χρόνος για την Τσέλσι να σώσει ότι μπορεί καθώς το πρωτάθλημα έχει πολλές αγωνιστικές και έχει και ελπίδες πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ στην ρεβάνς του 1-2 με την Παρί , και με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει ποιος μπορεί να την ξεγράψει ;

Υπάρχουν και άλλες ομάδες ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα που απογοητεύουν , όπως  ο Ατρόμητος που από διεκδικητής θέσεων πλέι οφ , παλεύει ( μάλλον με επιτυχία ) για να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό και έχει την καλή πορεία στο Κύπελλο ως μόνο στόχο , η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ που για άλλη μια χρονιά , το βάρος της φανέλας τους και οι παίκτες που διαθέτουν δεν τους εξασφαλίζουν μια επιθυμητή βαθμολογική θέση, η Ίντερ και η Λάτσιο που είναι υπερβολικά ασταθείς και κάποια ξεσπάσματα καλής φόρμας που έχουν δεν είναι αρκετά για μια καλή πορεία και ομάδες όπως η Βαλένθια και η Βόλφσμπουργκ που μας είχαν συνηθίσει σε καλύτερη πορεία στα πρωταθλήματα τους τα τελευταία χρόνια , όμως φέτος απογοητεύουν τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μια ομάδα στο να μην είναι ανταγωνιστική όσο χρειάζεται στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει και για αυτό χρειάζεται οι ομάδες να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και να μην παρεκκλίνουν του στόχου τους ούτε για λίγο αλλιώς το τρένο μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα.

Ευθύμης Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση