HomeΚΡΗΤΗΠροετοιμάζεται και επίσημα το Ηράκλειο για τους πρόσφυγες

Προετοιμάζεται και επίσημα το Ηράκλειο για τους πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από έναν και πλέον χρόνο “ενεργοποιείται” το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο δήμο Ηρακλείου, όπως αποκαλύπτει στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Gian Andrea Garancini.

Πρόκειται για ένα συμβούλιο που ιδρύθηκε το 2011 στα πλαίσια των Καλλικρατικών υποχρεώσεων των μεγάλων δήμων της χώρας, έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα προς το δημοτικό συμβούλιο.

Στόχος του είναι η διερεύνηση και καταγραφή των μεταναστών, η ένταξη τους στην τοπική κοινωνία, δρομολογώντας παράλληλα λύσεις σε ζητήματα πρόσβασης στην υγεία, νομοθετικά ζητήματα και όχι μόνο.

Μπροστά στην προσφυγική κρίση, η ενεργοποίηση του θα συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως ανέφερε ο κ. Garancini ο οποίος παραδέχτηκε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε παύση της λειτουργίας του, διότι οργανωμένοι Σύλλογοι ή άτυπα οργανωμένοι Σύλλογοι αποχώρησαν από την Κρήτη για άλλους προορισμούς.

«Είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης του συμβουλίου ενώ θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στη σύνθεση του. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για Συλλόγους και ομάδες μεταναστών ενώ αύριο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το ενδιαφέρον που υπήρξε.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τους πρόσφυγες, υποχρεωτικά θα πρέπει να λειτουργήσουμε και να δείξουμε ότι η πόλη του Ηρακλείου προετοιμάζεται προς αυτή τη κατεύθυνση και ότι είναι σε θέση να χειριστεί τυχόν δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. Πέρα από τον συμβουλευτικό ρόλο, θα συμβάλλουμε ηθικά και ουσιαστικά, στο “κομμάτι” της φιλοξενίας και όχι μόνο», κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος.