HomeΚΡΗΤΗΦώφη Γεννηματά: «Η χώρα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι»

Φώφη Γεννηματά: «Η χώρα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αδήριτη ανάγκη δημιουργίας αλλά κυρίως ισχυροποίησης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της αποψινής ομιλίας της στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με την οποία ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία της στην Ανατολική Κρήτη

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μαζί, όσοι πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε κάλεσμα διαλόγου σε πολίτες, κόμματα και κινήσεις.

«Τη λύση» είπε ακόμη «πρέπει να τη δώσει αυτή η βουλή» και υπογράμμισε «δεν χρειάζεται να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μετά από μια εθνική καταστροφή, απλά  μόνο για να διαχειριστεί την καταστροφή».

gennimata1

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κ. Γεννηματά σημείωσε «η κυβέρνηση δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Η χώρα είναι ακυβέρνητο καράβι».

Αναφερόμενη στη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα προσέλθουν στη συζήτηση απλά και μόνο για να επικυρώσουν ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις. «Πάμε» είπε «για να διαμορφώσουμε εθνική γραμμή και να αποφύγουμε την εθνική τραγωδία. Επιτέλους, σήμερα ο πρωθυπουργός όρισε την ημερομηνία για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αν και έχω υποβάλει σχετικό αίτημα εδώ και αρκετές μέρες».

gennimata2

Ακόμη για την προσφυγική κρίση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Πώς με τόση άνεση Υπουργοί διαπιστώνουν ότι θα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες στην Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός δεν βλέπει τους κινδύνους από την απώλεια κάθε ελέγχου, την προχειρότητα, την απειλή ανθρωπιστικής κρίσης για χιλιάδες ανθρώπους; Η Κυβέρνηση ταπεινώνει τη χώρα μας καθημερινά. Βυθίζει την οικονομία και την αξιοπιστία, και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της Δημοκρατίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη συγκρότηση του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατά την ομιλία του υπεραμύνθηκε της πρότασης Γεννηματά για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου και αναφέρθηκε στο όραμα ενός κεντροαριστερού και προοδευτικού πολιτικού χώρου, τον οποίο όπως είπε έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Τους ομιλητές προλόγισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλά νέα αλλά και παλαιά στελέχη του κόμματος.

gennimata9

gennimata8

gennimata7

gennimata6

gennimata5

gennimata4

Διαφήμιση
Διαφήμιση