HomeΚΡΗΤΗΣτις επάλξεις οι αγρότες της Κρήτης- Συνεχίζουν δυναμικά και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους

Στις επάλξεις οι αγρότες της Κρήτης- Συνεχίζουν δυναμικά και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης, παραμένοντας στους δρόμους και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση σε αντίθεση με τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας, που έφυγαν από τα μπλόκα τους.

Οι αγρότες της Κρήτης δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αγροτικού κόσμου, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες παίρνουν πλέον μία άλλη μορφή.

Όπως έχουν αποφασίσει από σήμερα θα ξεκινήσουν οι αποκλεισμοί και οι καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και υποκαταστήματα τραπεζών.

Επίσης είναι έτοιμοι να μεταβούν και πάλι στην πρωτεύουσα για οποιαδήποτε παναγροτική κινητοποίηση πραγματοποιηθεί από τους αγρότες των υπόλοιπων περιοχών.

Ηράκλειο

Ενεργό παραμένει το μπλόκο των Πραιτωρίων με τη συμμετοχή αγροτών από την ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων, ενώ αναμένονται αγρότες να προχωρήσουν και σε καταλήψεις υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την ίδια ώρα αγρότες έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, όπου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου έξω από το τελωνείο.

Λασίθι

Ο αποκλεισμός του κόμβου των Μαλίων προς το Οροπέδιο Λασιθίου συνεχίζεται από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που έχουν διακόψει την κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική.

Χανιά

Στο μπλόκο τους στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν οι αγρότες του νομού Χανίων, κόβοντας για δύο φορές την ημέρα, μεσημέρι και απόγευμα την κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου.

Ωστόσο αγρότες των Χανίων έχουν αποκλείσει από το πρωί το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους “Μετά και τον αναμενόμενα προσχηματικό διάλογο και της παραπλανιτικές αναεξαγγελίες της κυβέρνησης,χωρίς να ληφθούν υπόψιν κατ’ελάχιστον οι προτάσεις των Αγροτών, ουδεμία άλλη επιλογή έχουμε,παρά την αέναη σύγκρουση με όποια κυβέρνηση αποδομή τα ελάχιστα κεκτημένα των φτωχών Αγροτών,Εργατών και άλλων επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας.

Δεν θα συναινέσουμε ΠΟΤΕ,ο αληθινός πλούτος του πρωτογενή τομέα και ο ιδρώτας μας να εκχωρηθεί στους διεθνής τοκογλύφους”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση