HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗλεκτρονικό εισιτήριο τώρα και στους αρχαιολογικούς χώρους

Ηλεκτρονικό εισιτήριο τώρα και στους αρχαιολογικούς χώρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις δε θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια.

«Αυξήσαμε τις τιμές σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα» είπε.

Με την ευκαιρία παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει στις εργασίες της 2ης Συνόδου υπουργών Πολιτισμού ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Μπαλτάς είπε ότι η συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εκδηλώθηκε η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές.

«Δηλώνουμε τη διάθεσή μας να συνεργαστούμε, δεν έχουν άλλου τύπου διεκδικήσεις σε τέτοιου είδους θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι η λογική που διέπει τις συναντήσεις μεταξύ υπουργών πολιτισμού βοηθάει πάρα πολύ και στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς, οι οποίοι -όπως επισήμανε- μπορούν να ζητήσουν χρηματοδοτήσεις και να αναπτύξουν ομάδες θεατρικές, μουσικής, χορού, εικαστικές, κλπ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση