HomeΚΡΗΤΗΤο »Συμβιώνω με τα Ζώα Γύρω μου» σε 1750 μαθητές στο Ηράκλειο

Το »Συμβιώνω με τα Ζώα Γύρω μου» σε 1750 μαθητές στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαθητές και μαθήτριες σε δεκατρία δημοτικά σχολεία της πόλης του Ηρακλείου παρακολούθησαν δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα 15 μέχρι Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν τη σχέση μας με τα ζώα.

Το εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας πρόγραμμα υλοποιείται από την Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  ,  σε συνεργασία με την ΖΩΦΟΡΟΣ Κρήτης  και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

2.

Στόχος της παρουσίασης – συζήτησης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1750  παιδιά είναι να ενημερωθούν υπέυθυνα, αλλά και να αναρωτηθούν  μέσα από την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, να δημιουργήσουν τη δική τους στάση και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να  μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ευρύτερη αλλαγή της σχέσης μας με τα ζωα. Υπεύθυνη του προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» είναι η Μελίτα Λαζαράτου – ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην εφαρμοσμένη συμπεριφορά κι ευημερία  ζώων.

1.

Το πρόγραμμα Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου (https://sumvionometazoa.wordpress.com) υλοποιείται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα από το 2009 ξεκινώντας από την  Κρήτη και ταξιδεύοντας σε σχολεία των νησιών του Αιγαίου, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Φθιώτιδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, το οποίο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική υποστήριξη επιχειρήσεων & ομάδων που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση