HomeΚΡΗΤΗΣημαντική εξέλιξη για το σχέδιο πόλης του Ηρακλείου

Σημαντική εξέλιξη για το σχέδιο πόλης του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από στοχευμένες ενέργειες και προσπάθειες της δημοτικής αρχής  ξεμπλοκάρει μια σημαντική φάση για την οριστική λύση της Πολεοδόμησης μεγάλης περιοχής του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό και για την  άμεση έναρξη των εργασιών για την εκπόνηση του Β’ Σταδίου της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της περιοχής «Άη Γιάννης ο Χωστός» του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, με τους μελετητές της περιοχής κ. Ευάγγελο Καραμπλιά και κ. Γεώργιο Παραστατίδη.

IMG_20160226_110742

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην πολεοδομική μελέτη, σε συγκεκριμένα σημεία της έκτασης της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας, εξαιτίας και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την υποβολή της Α Φάσης της μελέτης (8 χρόνια), όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε από νέα κτίσματα και έργα που έγιναν στην περιοχή, από την επικείμενη έγκριση της μελέτης οριοθέτησης ρέματος Χρυσοβαλάντου, από την άρση του πολεοδομικού περιορισμού λόγω της ζώνης δουλείας Δ.Ε.Η., από νέα διατάγματα που καταργούν ή τροποποιούν τα ήδη υφιστάμενα (Ν. 4269/2014, Ν. 4315/2014) κλπ.

Η ανάρτηση  του σχεδίου αναμένεται σε περίπου τρεις μήνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση