HomeΚΡΗΤΗ23χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα 3 σκυλιά

23χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα 3 σκυλιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τρία του σκυλιά βρήκε σκοτωμένα από καραμπίνα το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου ο Μανώλης Λαντζανάκης σε αγροτική περιοχή του χωριού Κάτω Κρυά Σητείας.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, ο ιδιοκτήτης των ζώων τα είχε βγάλει βόλτα για να τρέξουν και λίγο μετά τις 13:00 άκουσε πυροβολισμούς κοντά του – καθώς τα σκυλιά προπορεύονταν από εκείνον – και τότε είδε έναν άνδρα να απομακρύνεται γρήγορα από την περιοχή.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο κ. Λαντζανάκης βρήκε και τα τρία σκυλιά πυροβολημένα στο κεφάλι και στο σώμα καθώς ο δράστης τα είχε εκτελέσει από πολύ κοντινή απόσταση. Αμέσως κάλεσε την αδερφή του Δέσποινα Λαντζανάκη που είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας και επί τόπου έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας.

Η κα Λαντζανάκη εξήγησε ότι ο δράστης εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αρχικά είπε ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με το έγκλημα, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την καραμπίνα μαζί του και στο τέλος παρέδωσε το κυνηγετικό όπλο στους αστυνομικούς και παραδέχτηκε ότι σκότωσε τα σκυλιά για να προστατέψει τα πρόβατα του ενώ στην συγκεκριμένη περιοχή εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν πρόβατα.

Η δίκη του 23χρονου βοσκού προγραμματίστηκε να γίνει χθες αλλά εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 10 Μαρτίου 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης Λασιθίου.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Πλέον – πέραν της όποιας ποινής του επιβληθεί όταν διεξαχθεί η δίκη – αναμένεται το Α.Τ. Σητείας να βεβαιώσει τις επόμενες μέρες το διοικητικό πρόστιμο των 90.000 ευρώ εις βάρος του δράστη – που παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τα σκυλιά – και στη συνέχεια να γίνει η επικύρωση του προστίμου από το τμήμα Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση