HomeΥΓΕΙΑΕίσαι επιρρεπής στο αλκοόλ; Μπορεί να φταίει η γιαγιά σου…

Είσαι επιρρεπής στο αλκοόλ; Μπορεί να φταίει η γιαγιά σου…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαριστικά στοιχεία! Όταν μια μητέρα καταναλώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ένα ποτήρι κρασί, τέσσερις φορές, τρεις γενιές απογόνων θα δείξουν υψηλή προτίμηση στο αλκοόλ και μειωμένη ευαισθησία σε αυτό.

Οι γυναίκες που πίνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες – τον κίνδυνο να αναπτύξουν οι επόμενες τρεις γενιές στην οικογένεια το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Όπως επισημαίνει σχετική έρευνα οι πιθανότητες αυξάνουν ακόμη και εάν η μητέρα επιλέγει να καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Πώς επηρεάζονται οι επόμενες γενιές

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Binghampton» στη Νέα Υόρκη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι μελέτες τους φέρνουν στο φως άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία. Ειδικός ερευνητής – ψυχολόγος αναφέρει σχετικά: «Πρέπει σε δεύτερη φάση να αναλύσουμε, να αποκρυπτογραφήσουμε με ποιο τρόπο επηρεάζει αυτή η συνήθεια τις επόμενες γενιές, πώς δηλαδή το αλκοόλ επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα».

Και η έρευνα δεν σταματά να εκπλήσσει. Κατά τα ευρήματα, όσα παιδιά γεννιούνται με εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο αντιμετωπίζουν δια βίου προβλήματα υγείας, όπως κατάθλιψη, επιθετικότητα, άγχος, χαμηλή μαθησιακή ικανότητα. Έχουν δε, παρατηρηθεί και περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων βγήκαν από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους.

Ορισμένα από τα ευρήματα είναι σοκαριστικά! Η επιστήμονας Νικόλ Κάμερον και η ομάδα της αποκαλύπτουν ότι όταν μια μητέρα καταναλώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ένα ποτήρι κρασί, τέσσερις φορές, τρεις γενιές απογόνων θα δείξουν υψηλή προτίμηση στο αλκοόλ και μειωμένη ευαισθησία σε αυτό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση