HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς στην Ευρωβουλή: «Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε προσφυγικό Νταχάου»

Ν. Μαριάς στην Ευρωβουλή: «Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε προσφυγικό Νταχάου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο προσφυγικό αναφέρθηκε χθες 24/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής  Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι τούρκοι δουλέμποροι συνεχίζουν να στέλνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα Σκόπια συνεπικουρούμενα από την Αυστρία κλείνουν τα σύνορα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία και σήμερα το Βέλγιο έχουν αναστείλει τη Σένγκεν. Η υποκρισία γύρω από τη μετεγκατάσταση συνεχίζεται αφού από τους 66.400 πρόσφυγες που δεσμεύτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει από την Ελλάδα δεν έχουν μετεγκατασταθεί ούτε 400.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «η Ελλάδα όσο παραμένει στη Σένγκεν αποτελεί μαγνήτη για τους χιλιάδες πρόσφυγες μια και τους χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν στη Γερμανία. Γι’ αυτό διακινδυνεύουν οι πρόσφυγες να πνιγούν στο Αιγαίο αντί να πάνε από τη Βουλγαρία προς τη Γερμανία.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «μόνη λύση η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, να κλείσει τα σύνορά της και να αναθέσει τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον, η Ελλάδα να αξιοποιήσει τη ρήτρα παρέκκλισης του άρθρου 72 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. και να σταματήσει να εφαρμόζει το Δουβλίνο 3 για λόγους δημόσιας τάξης και εσωτερικής ασφάλειας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση