HomeΚΡΗΤΗΠαραμένουν οι αγρότες του Οροπεδίου στον κόμβο των Μαλίων μέχρι το μεσημέρι

Παραμένουν οι αγρότες του Οροπεδίου στον κόμβο των Μαλίων μέχρι το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του κόμβου των Μαλίων από τους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου που παραμένουν στο μπλόκο διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Λόγω της κινητοποίησης η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου διεξάγεται με δυσκολία, ενώ οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον της συγκεκριμένης κινητοποίησης μετά την ολοκλήρωση του σημερινού αποκλεισμού.

Εξάλλου, στο μπλόκο των Πραιτωρίων παραμένουν οι αγρότες των Αστερουσίων που επίσης θεωρούν εμπαιγμό τον πρώτο γύρο των επαφών που είχαν ορισμένοι από τους αγρότες της ηπειρωτικής Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από Δευτέρα οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών

Στη χθεσινή τους παγκρήτια συνδιάσκεψη οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν από νωρίς το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος σε Ηράκλειο και Χανιά όπως επίσης και των Τελωνείων σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.

Οι αγρότες της Κρήτης δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ήδη προετοιμάζονται για μία νεότερη μετάβαση στην Αθήνα, την ημέρα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ακόμη, αγρότες της Ιεράπετας αναχωρούν σήμερα για τον Προμαχώνα προκειμένου να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τους συναδέλφους τους στην περιοχή λόγω του αποκλεισμού των φορτηγών με τα ευπαθή προϊόντα της Κρήτης που έχουν προορισμό τις αγορές της Ευρώπης και καταστρέφονται απούλητα λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στη βόρεια Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση