HomeΣΠΟΡΤσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 – Τελευταίο Μέρος : Σίτυ για ΄΄8΄΄ , όλα 0 στην Ολλανδία

Τσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 – Τελευταίο Μέρος : Σίτυ για ΄΄8΄΄ , όλα 0 στην Ολλανδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Τετάρτη 24/2 τελείωσαν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ , με τα παιχνίδια της πάντα υπολογίσιμης Αϊντχόβεν με την σαφώς ποιοτικότερη Ατλέτικο Μαδρίτης και της ιστορικής Ντιναμό Κιέβου με την υπερπλήρη και ποιοτική αλλά πληγωμένη από τα τελευταία αποτελέσματα στην Αγγλία , Μάντσεστερ Σίτυ.

Όπως και στα παιχνίδια της Τρίτης , φαβορί ήταν οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα οι αντίπαλοι τους δεν είναι τόσο λαμπεροί όσο οι αντίστοιχοι της Τρίτης πράγμα που καθιστούσε-στα χαρτιά τουλάχιστον-ευκολότερο το έργο των Ατλέτικο και Μάντσεστερ Σίτυ.

Bέβαια , οι Αϊντχόβεν και Ντιναμό Κιέβου θα μπορούσαν να πατήσουν πάνω στο άγχος του αποτελέσματος που είχαν οι αντίπαλοι τους και ειδικά η Σίτυ και να διεκδικήσουν το καλύτερο , γιατί στα νοκ-άουτ παιχνίδι καμιά φορά δεν παίζει μόνο ρόλο η ποιότητα των ομάδων αλλά η γενική τους κατάσταση αυτό τον καιρό αλλά και σε τι μέρα θα βρεθούν στον αγώνα.

Στο παιχνίδι του Ολιμπίισκι στο Κίεβο , η Σίτυ , έδειξε να συνέρχεται από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο Νησί κόντρα σε Τσέλσι , Τότεναμ και Λέστερ και επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του φαβορί απέναντι στην Ντιναμό , κερδίζοντας με 3-1 και κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το 1ο παιχνίδι.

Παρότι η Ντιναμό , δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και διεκδίκησε τις πιθανότητες που είχε , δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους Πολίτες και μάλιστα βρέθηκε από το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ των Αγουέρο και Σίλβα .

Έτσι η Σίτυ κλείδωσε το ματς και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση , όμως για να γίνει αυτό έπρεπε να ανταπεξέλθει την πίεση που δέχτηκε μετά την μείωση του σκορ σε 1-2 και έχοντας δει το πάθημα της  Μπάγερν την προηγούμενη μέρα, ήταν προσεκτική , πίεσε και πέτυχε και 3ο γκολ στο 90 με τον Τουρέ (που είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία λίγο νωρίτερα ) και ουσιαστικά στην Αγγλία δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο μπορούν να ελπίζουν οι Ουκρανοί πλην ενός ποδοσφαιρικού θαύματος.

Στην Ολλανδία , Αϊντχόβεν και Ατλέτικο έμειναν στο 0-0 , αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς του Βιθέντε Καλδερόν , σε ένα παιχνίδι όπου η Ατλέτικο έγινε θύμα μιας τακτικής που αυτή εφαρμόζει συνήθως στα μεγάλα παιχνίδια .

Δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των Ολλανδών παρότι πίεσε αρκετά και έπαιξε και για πάνω από 20 λεπτά με παίκτη περισσότερο , εξαιτίας της αποβολής του Γκαστόν Περέιρο στο 68’ . Δημιούργησε ευκαιρίες , οι οποίες σταματούσαν είτε στον πολύ καλό τερματοφύλακα της PSV  , Ζουτ είτε αναχαιτίζονταν από την αντίπαλη άμυνα .

Η Αϊντχόβεν πέτυχε , παρότι είναι ξεκάθαρα ακόμα το αουτσάιντερ , να μην δεχθεί γκολ στην έδρα της και να πάει στην ρεβάνς με σκορ 0-0 , σκορ πολύ ύπουλο για τους γηπεδούχους στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Κλείνοντας την φάση των 16 , είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια , το επίπεδο όσο προχωράμε στις επόμενες φάσεις ανεβαίνει και υπάρχουν σε κάποια ζευγάρια ξεκάθαρα φαβορί για πρόκριση ( Ρεάλ, Μπαρτσελόνα , Μάντσεστερ Σίτυ , Βόλφσμπουργκ ) , και στα υπόλοιπα υπάρχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για Παρί , Ατλέτικο , Μπενφίκα και λίγο μεγαλύτερο για την Μπάγερν.

 

Ευθύμης Φασουλάκης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση