HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυμφωνία κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από Ρωσία μέσω Ελλάδας

Συμφωνία κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από Ρωσία μέσω Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα στο ενεργειακό πεδίο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη ανάμεσα στη ΔΕΠΑ, την EDISON και την GAZPROM.

Ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω Ελλάδας, στην Ιταλία

Η τριμερής συμφωνία αφορά την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, τρίτων χωρών και της Ελλάδας, προς την Ιταλία, ενισχύοντας την προοπτική ενός νότιου ευρωπαϊκού αγωγού διέλευσης του ρωσικού αερίου σε διάκριση από τις επιλογές διέλευσης από βορρά.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Τσίπρας τόνισε πως η συμφωνία ενισχύει την προοπτική μιας Ελλάδας ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οδών τροφοδοσίας της Ευρώπης και της χώρας, άρα και στην ενεργειακή τους ασφάλεια. Επιπλέον, επισήμανε ότι το μνημόνιο κατανόησης ενισχύει τη συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και σημείωσε πως πρόκειται για μια συνεργασία εταιρειών που ανταποκρίνεται στους κανόνες του τρίτου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση