HomeΚΡΗΤΗΓια 116η ημέρα συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Για 116η ημέρα συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτηρίζει σε σχετική της ανακοίνωση, η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τη στάση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που για 116η ημέρα συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και παραμένοντας έξω από το εργοστάσιο διεκδικώντας την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων τους από τη νέα εργοδότρια εταιρεία.

Το θέμα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία της εταιρίας Waste Solutions, της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), του οργανισμού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος που επιβλέπει την ΕΕΑΑ (ΕΟΑΝ) και  τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Από την πλευρά των εργαζομένων μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και του σωματείου μας, παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης  ο Γ.Γραμματέας του υπουργείου ανέφερε ότι  το υπουργείο Εργασίας είναι ξεκάθαρα υπέρ των εργαζομένων και διέκοψε τη διαδικασία στη μέση, θεωρώντας ότι η εταιρία εσκεμμένα επικαλέστηκε ψευδώς συμφωνία του Υπουργείου. Παράλληλα δεσμεύτηκε να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται να αλλάξει η σύμβαση προς τους υπεργολάβους και να προστεθεί η διασφάλιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση