HomeΚΡΗΤΗΗ δακοκτονία επί τάπητος στην Π.Ε. Χανίων

Η δακοκτονία επί τάπητος στην Π.Ε. Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση για τις πιστώσεις της δακοκτονίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων για την περίοδο 2016 πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά την συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απέστειλε, εκ νέου, επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει, για μια ακόμα φορά, την ανάγκη αύξησης των τιμών εργολαβίας των δολοματικών ψεκασμών στα 0,035 €/δένδρο , που αποτελεί την μεσοσταθμική τιμή της ΠΕ Χανίων.

«Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ορατός κίνδυνος να επαναληφθεί το φαινόμενο των άγονων διαγωνισμών εύρεσης εργολάβων και κατά το τρέχον έτος, με τις δυσάρεστες επιπτώσεις που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την ποιότητα του ελαιολάδου και το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», υπογραμμίζει στην επιστολή ο κ. Βουλγαράκης.

Κλείνοντας, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος (δακοκτονία) για την τοπική αγροτική οικονομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση