HomeΣΠΟΡΓιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Μπάγερν προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η εικόνα του αγώνα
Η Μπάγερν μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα με το γνωστό, proactive παιχνιδι τους, πίεσαν για το γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Αρτουρο Βιδάλ (4′) και Τόμας Μίλερ (13′) δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, ο Γερμανός έχασε μία μοναδική ευκαιρία, αφού δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 15ο λεπτό, η Γιουβέντους ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Μάνουελ Νόιερ. Ο Πολ Πογκμπά ήταν εμφανώς εκτός αγώνα, ενώ ο Μάριο Μάντζουκιτς δεν είχε βοήθειες απ’ τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Αποτέλεσμα, ο μοναδικός που έδειξε διάθεση να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία ήταν ο Πάολο Ντιμπάλα.

Παρόλα αυτά, οι Βαυαροί διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και τελικά είδαν την υπεροχή τους να αποδίδει καρπούς στο 43ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε το γύρισμα, ο Αντρέα Μπαρτζάλι δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Μίλερ με όμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι «μπιανκονέρι», με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τελικά η Μπάγερν ήταν αυτή που έφθασε σε δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» γι’ ακόμη μία φορά στην αντεπίθεση, με τον Άριεν Ρόμπεν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Παρά το 0-2, η «Γιούβε» δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει το σκορ οχτώ λεπτά αργότερα. Ο Μάντζουκιτς έβγαλε τον Ντιμπάλα απέναντι στον Νόιερ και ο Αργεντινός με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1. Η επίτευξη του γκολ… ανάγκασε τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία στο 67′, αλλά ο Νόιερ αρνήθηκε το γκολ σε δυνατό σουτ του Χουαν Κουαδράδο.

Στο 75′, ο Αλέγκρι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αλβάρο Μοράτα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός βρήκε τον Στουράρο μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Ιταλός με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, αλλά το τελικό σφύριγμα τις βρήκε ισόπαλες, με την Μπάγερν να αποκτά ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

MVP
O Μάριο Μάντζουκιτς ήθελε να δώσει «απαντήσεις» στην πρώην ομάδα του και τα κατάφερε εξαιρετικά, παρότι δεν χρίστηκε σκόρερ. Ο Κροάτης επιθετικός μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Ντιμπάλα, που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των «μπιανκονέρι», ενώ από τον ίδιο αρχίζει η φάση για το 2-2. Καταλυτική συμβολή του έμπειρου άσου στην ολική επαναφορά της «Γιούβε».

Αδύναμος κρίκος
Ο Πολ Πογκμπά ήταν σκιά του καλού εαυτού του. Ο Γάλλος μέσος πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, ο Αλέγκρι επέλεξε να τον κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γνωρίζοντας πως μία μόνο έμπνευσή του μπορεί να αλλάξει την εικόνα μίας αναμέτρησης.

Σχόλιο
Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε το… φόβο της Γιουβέντους και πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Βέβαια, το σκορ θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν οι Βαυαροί δεν έδειχναν δείγματα χαλάρωσης στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Όσον αφορά στους «μπιανκονέρι» είναι φανερό πως αδίκησαν τον εαυτό τους, αφού όταν ανέβασαν ρυθμούς «χτύπησαν» στα ίσα τους αντιπάλους τους.

Οι συνθέσεις
Γιουβέντους (4-4-2): Μπουφόν, Λιχτστσάινερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (69′ Στουράρο), Μαρκίζιο (46′ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Ντιμπάλα (75′ Μοράτα), Μάντζουκιτς.

Μπάγερν Μονάχου (4-1-2-3): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74′ Μπενατιά), Βιδάλ, Μίλερ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84′ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση