HomeLife & StyleΣιγκαπούρη: Ο αρχιεπίσκοπος «αφορίζει» την συναυλία της Μαντόνα

Σιγκαπούρη: Ο αρχιεπίσκοπος «αφορίζει» την συναυλία της Μαντόνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον αρχιεπίσκοπο της Σιγκαπούρης δεν αρέσει η Μαντόνα και ενόψει μιας συναυλίας της ποπ σταρ εκεί προειδοποίησε τους πιστούς της Εκκλησίας του σχετικά με αυτούς που «προσβάλλουν τη θρησκεία».

Ο αρχιεπίσκοπος Ουίλιαμ Γκοχ συνάντησε εξάλλου τους αξιωματούχους της Σιγκαπούρης για να τους εκφράσει τις ανησυχίες της Εκκλησίας ενόψει της συναυλίας που θα δώσει η διάσημη τραγουδίστρια στις 28 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Στάδιο της νήσου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπο της επισκοπής.

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της Μαντόνας στη χώρα. Προηγούμενη προγραμματισμένη συναυλία της το 1993 στη Σιγκαπούρη είχε ματαιωθεί τελικά από την αστυνομία, με το επιχείρημα ότι οι παραστάσεις της ποπ σταρ «αγγίζουν τα όρια της αισχρότητας».

Για τον αρχιεπίσκοπο Γκοχ, σε μια πολυεθνοτική κοινότητα, όπως αυτή της Σιγκαπούρης, δεν επιτρέπεται να επιδεικνύεται «υπερβολική ανεκτικότητα» στο πεδίο της καλλιτεχνικής έκφρασης, όταν αυτό γίνεται σε βάρος της θρησκείας ορισμένων.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι έχουν δοθεί σχετικές εντολές ώστε να εξασφαλιστεί ότι τίποτε το προσβλητικό για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου δεν θα παρουσιαστεί στη σκηνή, αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η συναυλία έχει χωρητικότητα 55.000 θέσεων, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον στους άνω των 18 ετών.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Μαντόνα δεν θα παίξει ένα αμφιλεγόμενο τραγούδι που περιλαμβάνεται στην παράστασή της, το οποίο ονομάζεται «Αγιασμός» και κατά τη διάρκειά του εμφανίζονται καλλιτέχνιδες μεταμφιεσμένες σε καλόγριες, οι οποίες χορεύουν ενδεδυμένες πολύ ελαφριά γύρω από στύλους χορού στριπτίζ σε σχήμα σταυρού.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπο της επισκοπής ο Γκοχ υπενθυμίζει εξάλλου ότι πολλοί καθολικοί έχουν σοκαριστεί βαθιά από την «ασεβή χρήση συμβόλων των καθολικών και (εν γένει) των χριστιανών» από τη Μαντόνα σε συναυλίες της.

«Δεν υπάρχει ουδετερότητα απέναντι στην πίστη: είτε τάσσεται κανείς υπέρ, είτε κατά», προειδοποιεί. «Από μόνη της η παρακολούθηση (της συναυλίας) είναι μια μαρτυρία κατά», σημειώνει και συστήνει στους πιστούς να μην υποστηρίζουν «τις ‘ψευδοτέχνες’ που προάγουν τη φιληδονία, την εξέγερση, την έλλειψη σεβασμού, την πορνογραφία, τη διαφθορά του πνεύματος των νέων».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση