HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Μάντσεστερ Σίτυ , Βίοι Παράλληλοι

ΠΑΟΚ – Μάντσεστερ Σίτυ , Βίοι Παράλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-e1455386259346

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

Παρακολουθώντας την πορεία του ΠΑΟΚ και την Μάντσεστερ Σίτυ σε Σούπερ Λιγκ και Πρέμιερ Λιγκ , αντίστοιχα ως τώρα , αλλά και στις υπόλοιπες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν , παρατήρησα , ότι υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα τους, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο , τα οποία θα αναλυθούν στην συνέχεια .
Αρχικά , αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το σχετικά , αναλογικά πάντα , μεγάλο μπάτζετ τους που δεν τους εμποδίζει να κάνουν τις κινήσεις που έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες των ομάδων , προκειμένου να ικανοποιήσουν τα θέλω των προπονητών τους και να φτιάξουν όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα

Παρόλα αυτά βλέπουμε , αρχίζοντας από τον ΠΑΟΚ , πολλές μεταγραφές , πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν , απόκτηση ενός από τους καλύτερους τεχνικούς διευθυντές στον κόσμο τον Φρανκ Αρνεσεν , του οποίου είτε κάποιες από τις επιθυμίες του δεν εισακούστηκαν είτε όσες εισακούστηκαν δεν τον δικαίωσαν .
Ακόμα και το τεράστιο μεταγραφικό μπαμ με τον Μπερμπάτοφ , καθαρά προσωπική επιλογή του μεγαλομετόχου της ομάδας , δεν έχει αποδώσει ως τώρα κατά τις –τεράστιες ομολογουμένως – δυνατότητες του .

Όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποιες αστοχίες του Τούντορ μες στην χρονιά και τους πολλούς τραυματισμούς, οδήγησαν τον Δικέφαλο του Βορρά , σε αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ , (παρότι έμεινε αήττητος από την Ντόρτμουντ!) και να μην κυνηγάει το πρωτάθλημα , αλλά την είσοδο στα πλέι οφ .

Aυτό νομίζω που χρειάζεται είναι , ένα συμμάζεμα στην ομάδα δηλαδή να υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι για το ποιος είναι ο προπονητής , ποιος χειρίζεται τα θέματα των μεταγραφών κλπ .

Κατά κάποιον τρόπο παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Μάντσεστερ Σίτυ , όπου μετά από την ήττα με 5-1 από την απογοητευτική ως τώρα , φέτος Τσέλσι , την έβγαλε έξω και από τον στόχο του κυπέλλου και σε συνδυασμό με τις εντός έδρας ήττες από τις συνδιεκδικήτριες του τίτλου Λέστερ και Τότεναμ , έχουν μείνει πίσω και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό .

Κι όμως η Σίτυ ξεκίνησε σε ακόμα καλύτερη αφετηρία από ότι ο ΠΑΟΚ που ανέφερα προηγουμένως .
Έκανε εκπληκτικές μεταγραφές όπως του Ντε Μπρόιν και του Στέρλινγκ και διαθέτει και ένα εκπληκτικό ρόστερ το οποίο της δίνει την δυνατότητα να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις , όπως είναι για παράδειγμα στο Λιγκ Καπ στο οποίο θα αγωνιστεί στον τελικό απέναντι στην Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ , την ερχόμενη Κυριακή , έχοντας μεσολαβήσει και το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη .
Ένας κύριος λόγος θεωρώ για αυτήν την αγωνιστική καθίζηση είναι η ανακοίνωση από τώρα της πρόσληψης του Πεπ Γκουαρντιόλα στην θέση του Μανουέλ Πελεγκρίνι κάτι που κατ’ εμέ έπρεπε να γίνει γνωστό στο τέλος της χρονιάς καθώς προκάλεσε τριγμούς στην ομάδα και επακολούθησαν οι 2 οδυνηρές εντός έδρας ήττες που προανέφερα .
Για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και να μπορέσει να διεκδικήσει τους –πολλούς-στόχους που τις έχουν απομείνει θέλει μια ένεση ηθικού που μπορεί να την αποκτήσει μόνο με σπουδαίες νίκες και η ευκαιρία είναι στα παιχνίδια με Λίβερπουλ και Ντιναμό Κιέβου καθώς εκτός του ότι πρέπει να τα πάρει για να κατακτήσει και να μείνει στην διεκδίκηση του Λιγκ Καπ και του Τσάμπιονς Λιγκ θα βοηθήσει και την ομάδα ψυχολογικά να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για το πρωτάθλημα
Και σε αυτό το σημείο πρέπει να πάρει παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ .

Ο δικέφαλος πήρε ένα σπουδαίο Χ στην Λεωφόρο από τον ΠΑΟ και μάλιστα ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 , η αμφισβήτηση για Τούντορ και παίκτες που έχει προκληθεί από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα , θα κοπάσει κάπως και οι παίκτες θα μπορέσουν να προσηλωθούν στον μεγάλο στόχο του Κυπέλλου και της εισόδου και του καλού πλασαρίσματος στα πλέι οφ .

Δεδομένου ότι για να κατακτήσουν το κύπελλο πρέπει να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό , είναι φανερό ότι το σημερινό αποτέλεσμα θα δώσει την ώθηση στην ομάδα να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητες της .

Συμπερασματικά , ακόμα και αν οι 2 αυτές ομάδες σε αυτό το σημείο της σεζόν έχουν βρεθεί εκτός τροχιάς και με αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια , υπάρχει τρόπος για να επανέλθουν στις επιτυχίες .

Και αυτός είναι τα σπουδαία αποτελέσματα που θα τους ξαναδώσουν μέταλλο νικητή και θα τους ξανακάνει ομάδα γιατί καλές μονάδες έχουν αδιαμφισβήτητα .

Ευθύμης Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση