HomeΚΡΗΤΗΠΑΣΠ ΤΕΙ Κρήτη: Επανόρθωση της ονομασίας του Κάστρου της Θάλασσας

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Κρήτη: Επανόρθωση της ονομασίας του Κάστρου της Θάλασσας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επανόρθωση της ονομασίας του Κάστρου της Θάλασσας (Κούλε) αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εν όψει των επικείμενων εγκαινίων του κάστρου της θάλασσας το προσεχές καλοκαίρι θα θέλαμε να σας προτείνουμε την μετονομασία του χώρου στην ορθή ονομασία του· Κάστρο της Θάλασσας – Castello del Mare.

Η ονομασία «κούλες» έχει τις ρίζες της στην τουρκοκρατία και δεν συμβαδίζει με την ταυτότητα του κάστρου, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τις ζημιές που προξένησαν όταν τους παραδόθηκε, παρόλα αυτά ανήκει στην ιστορία του χώρου και μπορεί να αναφέρεται στην επεξήγηση αλλά σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίζει τον χώρο, όπως γίνεται με την τωρινή επιγραφή. Το κάστρο της θάλασσας ανήκει στα ευρύτερα τείχη του Ηρακλείου που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας ιστορικής σημασίας, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος  για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, πιστεύουμε λοιπόν πως είναι απαραίτητη η αποκατάσταση της ονομασίας του χώρου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου διακρίνεται για την σοβαρότητα με την οποία διαχειρίζεται την περιοχή ευθύνης του, θεωρούμε λοιπόν πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα τον αφήσει αδιάφορο και θα αντιληφθεί την ανάγκη της προετοιμασίας της πόλης μας για να πάρει τη θέση της ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση