HomeΣΠΟΡΠολλές επιλογές και σκέψεις για Νιόπλια

Πολλές επιλογές και σκέψεις για Νιόπλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ, με την τωρινή του μορφή, θα το ήθελε κάθε προπονητής και σε παραπάνω κατηγορία από τη Γ’ Εθνική. Η προετοιμασία της ομάδας για το κομβικό ματς με την Κηφισιά είναι στην τελική ευθεία και ο Νίκος Νιόπλιας έχει πλέον ένα ευχάριστο… πονοκέφαλο.

Στην ομάδα του Ηρακλείου περιμένουν σήμερα τα δελτία των Πίτσου, Δερμιτζάκη, Φουκαράκη, Μπουρσέλη και Νάστου, ο οποίοι μπαίνοντας στο «παιχνίδι» προσφέρουν πλειάδα επιλογών.

Είναι λοιπόν λογικό ο 51χρονος τεχνικός να έχει διάφορες σκέψεις, τόσο για τους παίκτες που θα αποτελέσουν το σχήμα της νίκης, αλλά και για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας του.

Βέβαια, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις, καθώς, όπως έχουν επισημάνει ξανά, ο Νιόπλιας θέλει από την ομάδα του να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σχετικά τώρα με τις δοκιμές για την 11άδα, απομένει η σημερινή και η αυριανή (τελευταία) προπόνηση, που όμως μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας.

Κυρίως από τη χθεσινή προπόνηση φάνηκαν ορισμένα πράγματα, χωρίς όμως να θεωρούνται ακόμη δεδομένα. Μια σκέψη είναι, όπως όλα δείχνουν, η χρησιμοποίηση του Κώστα Κιάσσου στο δεξί άκρο της αμυντικής 4άδας, κάτι που θα φέρει τον Ανέστη Νάστο στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Φραγκουλάκη.

Κάτι τέτοιο θα δώσει ύψος και άλλα σωματικά χαρακτηριστικά στον ένα από τους δύο του κέντρου. Επίσης, μια θέση ίσως παίζεται ανάμεσα σε Πίτσο και Κοιλιάρα για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Διλήμματα υπάρχουν και για την επιθετική γραμμή, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δίνεται μεγάλη σημασία στο σωστό «διάβασμα» του αγώνα.

Όλοι στον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι το παιχνίδι αυτό είναι οριακό από όλες τις πλευρές. Στο «εσωτερικό» του ποδοσφαιρικού τμήματος οι δείκτες αυτοπεποίθησης έχουν ανέβει πολύ, ενώ ο Νιόπλιας ζητά από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και να «βγάλουν» την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση