HomeΚΡΗΤΗAνακλήθηκε η μετάθεση Σφακιανάκη – Μύλος στην κυβέρνηση

Aνακλήθηκε η μετάθεση Σφακιανάκη – Μύλος στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωθυπουργική εντολή έγινε πριν από λίγη ώρα, η ανάκληση της μετακίνησης Σφακιανάκη στον Κλάδο Προσωπικού, ο οποίος μετά την εξέλιξη αυτή παραμένει στη δίωξη ηλεκττρονικού εγκλήματος.

Στον κλάδο, τοποθετήθηκε ο Αχιλλέας Σκανδάλης.

Νωρίτερα να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ωστόσο την τελευταία ώρα ενισχύεται η φημολογία πως εντείνονται οι συζητήσεις για την πιθανότητα ανάκλησης της τοποθέτησης του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Κατά πληροφορίες αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη υπάρχουν ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις που διατυπώνονται ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή.

Ωστόσο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ διαψεύδουν ότι μπορεί να υπάρχει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιαάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο Νίκος Τόσκας είπε «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές «πιάνουν»».

Οι εξηγήσεις πάντως του υπουργού δεν έπεισαν τον βουλευτή της ΝΔ που απάντησε: «Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια».

Protothema.gr/bloko.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση