HomeΚΡΗΤΗΣυντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι αγρότες…παραμένοντας στα μπλόκα

Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι αγρότες…παραμένοντας στα μπλόκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να συντονίσουν και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και τη μορφή, που θα έχουν από τώρα και στο εξής οι κινητοποιήσεις τους.

Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τέλους, καθώς η στάση, που έχει κρατήσει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση, δεν τους ικανοποιεί.

Το μπλόκο, που παραμένει στο νομό Ηρακλείου είναι αυτό των Πραιτωρίων, το οποίο καθημερινά ενισχύεται με περισσότερους αγρότες από διάφορες περιοχές του νομού.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

Έχοντας πάρει δύναμη από το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργάνωσαν τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην Νίκαια στις 7 Φλεβάρη, μαζί και το δικό μας, συνεχίζουμε με τα αιτήματα που αποφάσισε ομόφωνα η σύσκεψη:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγησή από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα φορολογίας στο τσίπουρο.

Στο μπλόκο μας, το μοναδικό που έχει απομείνει στο νομό, καταφτάνουν όλο και περισσότεροι αγρότες. Συνεχίζουμε με καλύτερη οργάνωση και αποφασιστικότητα, με τα αιτήματά μας, ακολουθώντας το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων. Συντονιζόμαστε με το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, είμαστε σε επικοινωνία με αγρότες άλλων περιοχών”.

Καλά κρατεί όμως και το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, με τους αγρότες να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων καθημερινά στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα .

Όπως έχει αποφασιστεί, αύριο Πέμπτη αναμένεται να γίνει σύσκεψη στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Κρήτη, προκειμένου όλοι μαζί από κοινού να αποφασίσουν, πώς θα πορευθούν από’δω και πέρα μέχρι να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση