HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: «Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή»

Β. Κεγκέρογλου: «Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του  γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σχετικά με τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Βουλευτής, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, υπογράμμισε πως αν και βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους και παρά τις δεσμεύσεις, παραμένουν τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι σοβαρές δυσλειτουργίες να συνεχίζονται.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής αναλυτικά τα στοιχεία με τα κενά στον νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για 223 Εκπαιδευτικά Κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή στο Ηράκλειο και ειδικότερα:

1)31 Δάσκαλοι σε πρωινά τμήματα: Ενδεικτικά πρωινά τμήματα με κενά:1ο Δ.Σ Γαζίου, 2ο Δ.Σ Γαζίου, 2ο Δ.Σ Μαλίων, Δ.Σ Μυρτιάς, Δ.Σ Σκινιά , Δ.Σ Φόδελε, 25ο και 27ο Δ.Σ Ηρακλείου, 50ο Δ.Σ Ηρακλείου, 21ο Δ.Σ Ηρακλείου, Δ.Σ Πετροκεφαλίου, Δ.Σ Γαλιάς κλπ

2)32 Νηπιαγωγοί: Οι περισσότεροι σε ολοήμερα τμήματα ενώ το Νηπιαγωγείο Εμπάρου παραμένει κλειστό

3)78 Κενά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 5 Τμήματα ένταξης

Για Παράλληλη στήριξη: Δάσκαλοι 63 και Νηπιαγωγοί 15 και

4)82 κενά Ειδικοτήτων που λείπουν σε σχολικές μονάδες μη ΕΑΕΠ ( κανονικά σχολεία) με τις εξής ειδικότητες :ΠΕ 06 Αγγλικών 12,ΠΕ 11 Γυμναστές 11,ΠΕ 16.01 Μουσικοί 15,ΠΕ 08 Εικαστικών 8

ΠΕ 19-20 Πληροφορικής 10,ΠΕ 32 Θεατρ. Αγωγής 10,ΠΕ 05 Γαλλικών 7 και ΠΕ 07 Γερμανικών 9 και ζήτησε άμεσα την κάλυψη των κενών από τον Υπουργό.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τις περιπτώσεις και ειδικά αυτές που τα σχολεία δυσκολεύονται να λειτουργήσουν ή παραμένουν κλειστά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση